Davis-kupa: sorsoltak, Piros Zsombor kezd pénteken

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.13. 13:40
null
Hatalmas lehetőség előtt állnak a magyar teniszválogatott tehetségei (Fotó: Koncz György)
A csütörtöki sorsolás alapján pénteken 15 órakor Piros Zsombor (419. az egyéni világranglistán) kezd Jirí Vesely (91.) ellen a Magyarország–Csehország mérkőzésen a tenisz Davis-kupa Világcsoportjának osztályozóján.

 

Másodikként Valkusz Máté (271.) játszik Lukás Rosollal (185.).

A szombati páros 16 órakor kezdődik a Lurdy Ház parkolójában kialakított salakpályán. Erre a találkozóra magyar részről Borsos Gábort (853.) és Nagy Pétert (608.), míg a cseh csapatból Roman Jebavyt (párosvilágranglista-helyezése 47.) és Adam Pavláseket (egyéni: 219.) nevezték.

Vasárnap 13 órától előbb Valkusz Máté mérkőzik meg Jirí Veselyvel, majd ezt követi a Piros Zsombor–Lukás Rosol összecsapás.

A sorsolást követő sajtótájékoztatón Köves Gábor szövetségi kapitány azt mondta, hogy a párosra eredetileg Balázs Attilát és Borsos Gábort nevezte volna, ám sérülése miatt Balázst végül csak az eredmény alakulásától függően fogja szerepeltetni.

„Nem akarom Attila egészségi állapotát kockáztatni, ha a szombatot nulla kettőről kezdjük, akkor biztosan nem fogom beállítani” – jelentette ki Köves, aki hozzátette: Borsos és Nagy többször játszottak már együtt, sőt, tornát is nyertek, s mivel szerdán is meggyőző játékot mutattak, ezért döntött mellettük.

Piros Zsombor arról beszélt, hogy Valkusz Mátéval mind a ketten szerettek volna pénteken másodikként pályára lépni, de ha már így alakult, szeretne hazai közönség előtt jól bemutatkozni a Davis-kupában.

Köves Gábor kifejtette: bíznak abban, ki tudják használni azt, hogy ágyéksérülése miatt Jirí Vesely egy hónapja nem játszott tétmérkőzést.

A cseh csapat sajtótájékoztatóján Jaroslav Navrátil szövetségi kapitány elég magabiztos volt.

„Örülünk annak, hogy a magyarok két legjobbja, Fucsovics Márton és Balázs Attila nem lép pályára, s mivel a mi játékosaink mind százszázalékos állapotban vannak, jó esélyeseink vannak a győzelemre” – fogalmazott a vendégek szakvezetője.

A csehek legjobbja, Jirí Vesely azt mondta, 110 százalékos állapotban érzi magát, s a US Opent is csak azért hagyta ki, hogy a szezont jól végig tudja játszani.

A találkozóra belépőket a teniszjegyek.hu weboldalon, a Magyar Teniszszövetségben és a helyszínen lehet megvásárolni. A gyerek- (12 év alatt) és nyugdíjas napijegy 1000, a felnőttbelépő az egyéni meccsekre naponta 4000, a szombati párosra 2500, a háromnapos bérlet pedig 9900 forintba kerül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik