Davis-kupa: nehéz kezdet, áll a bál Hewitt csapatában – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.06. 12:27
null
Bernard Tomic úgy érzi, a beteget jelentő Nick Kyrgios cserbenhagyta a válogatottat (Fotó: AFP)
Nem sikerült Lleyton Hewitt debütálása az ausztrál Davis-kupa-csapat kapitányaként, a 2016-os sorozat nyolcaddöntőjében ugyanis a tavaly elődöntős ausztrál válogatott 3:1-es vereséget szenvedett hazai pályán az Egyesült Államoktól. S még rosszabb, hogy a bajban a csapat két legnagyobb sztárja csúnyán összeveszett.

A hétvégi ütközet előtt a világranglista-27. Nick Kyrgios jelezte, betegség miatt nem tud Hewitt rendelkezésére állni. Egyesben Sam Groth pótolta – pénteken John Isner ellen sikertelenül –, szombaton az aktív játéktól már visszavonult Hewitt állt be helyette párosozni John Peers mellé – szintén vereséggel.

Vasárnap az ausztrálok addigi egyetlen győzelmét arató Bernard Tomic játszott John Isnerrel, és miközben vesztésre állt, az egyik szünetben megtalálta Kyrgiost.

„Nick Canberrában ücsörög. Lósz.rt beteg – mondta Hewittnak. – Kétszer megcsinálta már, kétszer is eljátszotta ezt.”

 


 

Tomic kikapott, az ausztrálok búcsúztak, Kyrgios a Twitteren reagált.

„A pillanat heve, nem veszem személyeskedésnek. Egy hét múlva Indian Wells, még sok idő – írta előbb megértően Kyrgios, majd bedurvult. – Ne feledjük, kié a leggyorsabb vereség ATP-tornán. Ne számíts rá, hogy bármikor kiállok melletted.”

Kyrgios a támadó Twitter-bejegyzést törölte, de Ben Rothenberg újságíró kitette az eredetiről készített fotóját, és ezután a teniszező haragja az újságíróra terelődött. Tomic a sajtótájékoztatón folytatta.

„Tavaly ugyanez történt, nem jött el a csehek elleni meccsre, mert fáradásos törése volt, de Indian Wellsben már elindult. Ha megint ezt csinálja, többé nem fogom ugyanúgy tisztelni” – mondta Tomic.

AUSZTRÁLIA–EGYESÜLT ÁLLAMOK (Melbourne, fű) 1:3
Groth–Isner 6:7, 2:6, 2:6
Tomic–Sock 7:6, 6:3, 3:6, 6:4
Hewitt, Peers–B. Bryan, M. Bryan 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 3:6
Tomic–Isner 4:6, 4:6, 7:5, 6:7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik