Davis-kupa: Monfils nagyon megverte Federert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.21. 19:01
Gaël Monfils három szettben legyőzte Roger Federert, így Franciaország 1–1-re egyenlített Svájc ellen a Davis-kupa döntőjében.

Hiába mondta le az ATP-vb döntőjét Federer, úgy látszik, nem tudta kipihenni magát, illetve nem épült fel teljesen a sérüléséből a Davis-kupa fináléjára. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy Gaël Monfils nagyon simán hozta az első játékot a korábbi világelső ellen. A francia 22 nyerő ütéssel és 6:1-gyel abszolválta az első játszmát.

Monfils agresszívan játszott, kilenc ászt ütött az első szettben, 17 jó első adogatásából mindig pontot csinált. Federernek ezzel szemben kilenc ki nem kényszerített hibája volt, 31 perc alatt vesztette el az első szettet.

Federer a második játszmában már valamivel jobb volt, de ez csak arra volt elegendő, hogy az 1:1-nél elveszített adogatójátékát követően újabb bréket ne engedjen Monfilsnak. A francia azonban saját szerváinál ekkor is rendkívül magabiztos volt, így 6:4-re megnyerte a második szakaszt is.

Érezhető volt, hogy Federer ezúttall nem tud visszajönni, a harmadik szett is alig több mint fél órán át tartott. A svájci kétszer is elbukta adogatójátékát, Monfils stílusosan egy brékkel fejezte be a mérkőzést.

A szombati páros mérkőzésen a házigazdáktól a Julien Benneteau–Richard Gasquet, a vendégektől pedig a Marco Chiudinelli–Michael Lammer kettős szerepel majd. A zárónapon Federer kezd Tsongával, az ötödik összecsapás pedig Wawrinkáé és Monfilsé lesz.

AZ ELSŐ TALÁLKOZÓRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

DAVIS-KUPA
DÖNTŐ (Lille, salak)
FRANCIAORSZÁG–SVÁJC 1–1
PÉNTEKI MÉRKŐZÉSEK

Gaël Monfils–Roger Federer később 6:1, 6:4, 6:3
KORÁBBAN
Jo-Wilfried Tsonga–Stanislas Wawrinka 1:6, 6:3, 3:6, 2:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik