Davis-kupa: Megfordult a fejemben, hogy nehéz lesz – Fucsovics

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.03.07. 06:13
Fucsovics Márton három játszmában, nagy csatában legyőzte Debrecenben Kimmer Coppejanst a Belgium elleni Davis-kupa-selejtezőben. A mérkőzés után a győztes teniszező mellett Köves Gábor szövetségi kapitány értékelt.

Fucsovics Márton elárulta: nem gondolt arra, hogy Balázs Attila veresége után gyakorlatilag a magyar válogatott meccsben maradásáért játszik.

„Abszolút nem gondoltam arra, hogy most 0–1 van, és, ha kikapok, 0–2 lesz, tényleg mindig csak a következő labdát akartam nyerni. Szerintem ennek köszönhetően tudtam megnyerni a meccset. Ha most azon agyaltam volna, hogy hú, most mi lesz, ha 0–2 lesz, akkor remegett volna a kezem, és valószínűleg nem így jövünk le a pályáról.”

Köves Gábor szövetségi kapitány szerint Fucsovics ellenfele erőn felül teljesített.

„Majdhogynem hibátlanul játszott az utolsó két szettben, Marcinak szinte minden tudására szüksége volt, hogy ezt a meccset megnyerje úgy, hogy ő sem játszott rosszul. Nagyon nehéz mérkőzés volt. Ha őszinték akarunk lenni, akkor az 1–1 valószínűleg igazságos, de lehetett volna 0–2 és 2–0 is. Szóval ez egy olyan műfaj, ahol egy-egy labdameneten is múlhatnak a meccsek, főleg úgy, hogy két nyert játszmára játszunk. Nagyon nehéz volt, és a padon sem volt könnyű ez a hat óra, amit ott üldögéltem.”

Itt mindig feszültebb vagyok, erre nincs recept – Balázs A.

TENISZ
DAVIS-KUPA-SELEJTEZŐ, DEBRECEN
MAGYARORSZÁG–Belgium 1–1

Debrecen,
Főnix Csarnok, 2500 néző
Fucsovics Márton (84.)–Kimmer Coppejans (154.) 6:2, 5:7, 6:4

Az első mérkőzésen
Balázs Attila (76.)–Ruben Bemelmans (222.) 7:5, 6:7 (4–7), 4:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik