Davis-kupa: kétnapos párharcok és rövidebb meccsek jövőre

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.10.06. 16:59
A világcsoport kivételével rövidebb párharcok és mérkőzések lesznek jövőre a tenisz Davis-kupa küzdelmeiben.

A nemzetközi szövetség (ITF) pénteki tájékoztatása szerint a kontinentális beosztású második, harmadik, negyedik és ötödik vonalban három helyett csak két napig tartanak majd a találkozók.

Az első napon két egyes meccset játszanak le, a másodikon a párost és a hátralévő két egyest, illetve ha az ötödik mérkőzés előtt eldől a csata, akkor azt már nem rendezik meg. A mérkőzések nem három, hanem csak két nyert játszmáig tartanak, a csapatokba pedig négy helyett öt teniszezőt lehet nevezni.

„Ha sikeres lesz a módosítás, akkor 2018 után a világcsoportban is bevezetjük” – jelentette ki David Haggerty ITF-elnök, hozzátéve, a világszervezet azért döntött az újítás mellett, hogy a túlterheltségre panaszkodó éljátékosokat ösztönözze a Dk-szereplésre.

A legjobb 16 válogatottat felvonultató világcsoportban tehát – ahová a magyarok 21 év után újra feljutottak szeptemberben, s a februári első fordulóban a belgákkal találkoznak – egyelőre marad az eddigi rendszer háromnapos párharcokkal és három nyert szettre menő összecsapásokkal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik