Davis-kupa: hősként ünnepelték a hazatérő argentinokat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.11.30. 10:58
Hősként köszöntötték a Buenos Aires-i repülőtéren és a városban a Davis-kupa zágrábi döntőjéről kedden hazatérő argentin teniszválogatottat, amely 3:2-re legyőzte a házigazda horvátokat, ezzel az ország történetének első diadalát aratta a legrangosabb férfi csapatversenyben.

A US Open 2009-es bajnoka, az időről időre sérülésekkel bajlódó, s ezúttal is törött kézujjal játszó Juan Martín del Potro látványos feltámadást mutatott be a vasárnapi első egyes meccsen, amikor a hazaiak összesítésben már 2:1-re vezettek, ő pedig 0:2-es szettállásról fordított Marin Cilic ellen, s egyenlítésével életben tartotta a reményeket. A finálét rengeteg argentin szurkoló tekintette meg a helyszínen, köztük volt a legendás labdarúgó, Diego Maradona is.

„Sok olyan dolgot elértem karrierem során, amelyek álmaim beteljesülését jelentették, és büszkévé tettek, de ezzel a gyönyörű kupával biztosan nagyon jól alszom majd” – fogalmazott az argentin fővárosban Del Potro, aki augusztusban ezüstérmes volt a riói olimpián.

Az utolsó, mindent eldöntő találkozót Federico Delbonis nyerte meg.

Az argentin csapatot kedden nyitott tetejű busz vitte végig Buenos Aires utcáin, a drukkerek pedig hatalmas ünneplésben részesítették a játékosokat és Daniel Orsanic kapitányt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik