Davis-kupa: Fucsovics is nyert, még egy siker kell Izrael ellen

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.04. 18:37
null
Fucsovics ellenállhatatlan volt, győzelem lett a jutalma (Fotó: MTI)
Fucsovics Márton (az aktuális ATP-világranglista 203. helyezettje) 1:49 óra alatt három játszmában legyőzte Amir Weintraubot (197.), így Magyarország a pénteki két egyest követően 2–0-ra vezet Izrael ellen a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának első fordulójában. Amint arról már beszámoltunk: az első mérkőzésen Nagy Péter (612.) öt játszmában megverte a rutinos Dudi Szelát (89.). Holnap a párossal folytatódik a küzdelem.

 

FUCSOVICS MÁRTON: NAGY PETI GYŐZELME NAGY ÖNBIZALMAT ADOTT
„Sokat jelentett a szurkolók buzdítása és a salakos borítás, amelyet nem szeretnek az izraeliek. Weintraub ellen az volt a taktikám, hogy jól ütöm a kick-szervákat a fonákjára, ezt a vége felé egyébként már elég jól kezelte. Emellett minél hosszabban akartam játékban tartani őt, és magas, pörgetett labdákat ütöttem neki. Előzőleg Nagy Peti győzelme nagy önbizalmat adott nekem, és elhatároztam, hogy meg fogom csinálni a kettő nullát. Közel vagyunk a sikerhez, de még bármi lehet" – mondta Fucsovics.
„Peti nagyon nagyot küzdött, Marci ellenfele pedig hibázgatott ugyan, de óriási tempót diktált. Egyelőre úgy tűnik, marad a holnapra előzetesen meghirdetett Fucsovics, Gödry páros” – nyilatkozta Kuhárszky Zoltán, a magyarok szövetségi kapitánya.

A Városligeti Műjégpálya területén kialakított salakon Nagy Péter az első két szettet simán megnyerte Szela ellen, ám az izraeli teniszező a folytatásban magára talált, és egyenlített. A döntő játszmában viszont Nagy esélyt sem adott a kétszeres ATP-tornadöntősnek – aki az idei Australian Openen a harmadik fordulóban búcsúzott –, sokkal kiegyensúlyozottabban játszott Szelánál, és a hazai közönség támogatását is élvezve 6:1-re megnyerte az ötödik szettet, ezzel megszerezte a vezetést a magyar csapatnak.

Fucsovics Márton lendületesen kezdett, azonnal kézbe vette az irányítást, ennek megfelelően döntően az ő akarata érvényesült a pályán. Weintraubnak alkalmazkodnia és védekeznie kellett, ami nem igazán ment neki. Előbb négy, majd két gémet hozott össze magának, így Fucsovics 62 percnyi játékot követően kétszettes előnybe került. A harmadik játszmában megtört a fáradni látszó magyar éljátékos sodró lendülete. Kimondottan szorosabbá vált a küzdelem, de az igazán fontos pillanatokban Fucsovics átlendült a holtpontjain, és második meccslabdájából befejezte a mérkőzést.

A magyarok – akik két és fél éve veretlenek a Dk-ban - legutóbb 2000-ben szerepeltek az I-es csoportban.

DAVIS-KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA
I-ES CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–IZRAEL 2
–0
Nagy Péter–Dudi Szela 6:2, 6:3, 4:6, 4:6, 6:1
Fucsovics Márton–Amir Weintraub 6:4, 6:2, 7:5
KÉSŐBB
szombat 12.00:
Fucsovics Márton, Gödry Levente–Edan Lesem, Jonathan Erlich
vasárnap 12.00:
Fucsovics Márton–Dudi Szela
Nagy Péter–Amir Weintraub

WTA-TORNA, KUALA LUMPUR (226 750 dollár, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ
Bouchard (kanadai, 6.)–Büyükakcay (török) 6:1, 6:4
Broady (brit)–Lisicki (német, 3.) 7:6, 1:6, 7:5
Csu Lin (kínai)–Vang Csiang (kínai) 6:3, 6:4
Szvitolina (ukrán, 2.)–Kucová (szlovák) 1:6, 6:1, 6:1
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Bouchard (kanadai, 6.)–Broady (brit)
Csu Lin (kínai)–Szvitolina (ukrán, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik