Davis-kupa: eső miatt csúszik a vasárnapi program is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.17. 12:18
A zuhogó eső miatt csúszik a szombatról vasárnapra tolódott páros mérkőzés a Magyarország–Szlovákia tenisz Davis-kupa-párharcban az euro-afrikai zóna I-es csoportjában, a budapesti Europe Tennis Centerben (ETC).

A szövetség tájékoztatása szerint a csapadékos időjárás miatt vasárnap 10 órára halasztott találkozót még 14 órakor sem tudták elkezdeni, a jelenlegi állás szerint 15.30-ra halasztották. Ha a meccset időben el tudják kezdeni, utána még sor kerülhet az egyéni mérkőzésekre is. Ha a páros kezdési időpontja elhúzódik és a magyarok nyernek, akkor az egyeseket hétfőn játsszák le.

Az ETC centerpályája le van takarva, az állapota jó, s ha az eső eláll, utána egy-két órával játékra alkalmas lesz.

Pénteken Nagy Péter Andrej Martintól, Fucsovics Márton pedig Jozef Kovaliktól kapott ki, így a szlovákok 2–0-ra vezetnek.

Párosban a kiírás szerint a Fucsovics, Gödry Levente duó ellenfele a Martin, Igor Zelenay kettős lesz, majd Fucsovics–Martin és Nagy Péter–Kovalik egyéni összecsapást rendeznek.

Kuhárszky Zoltán kapitány együttese legutóbb 2013 áprilisában, Luxemburgtól kapott ki a Davis-kupában. A magyar és a szlovák csapat először találkozik a Dk-ban.

A párharc győztese játszhat szeptemberben a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoportba jutásért. Az ellenfél a világcsoport első körében alulmaradt egyik válogatott – Japán, Kazahsztán, Svájc, Lengyelország, Kanada, Németország, Ausztrália vagy Belgium – lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik