Davis-kupa: Balázs Attila megsérült, kihagyja a US Opent

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.17. 13:32
null
Balázs Belgium ellen egyesben kikapott, párosban győzött Fucsoviccsal februárban (Fotó: AFP)
Szeptember közepén a Lurdy-ház parkolójában ideiglenesen felépítendő „Teniszvárosban” fogadja a magyar férfi tenisz válogatott Csehország legjobbjait a Davis-kupa világcsoportban maradásért vívandó rájátszásában. A mieink egyik kulcsjátékosa, Balázs Attila jelenleg apróbb sérüléssel küzd, ám a csehek ellen mindenképpen pályára akar lépni, ezért óvatosságból kihagyja a US Opent.

Fucsovics Márton mellett a világranglistán 167. helyen álló Balázs Attilára számít leginkább Köves Gábor szövetségi kapitány a csehek ellen, ám a 29 éves játékos hetek óta lábfájdalommal küzd.

„Semmi különös nem történt, nem emlékszem rossz mozdulatra, de körülbelül három hete fáj a lábam. Ezért most lassítottam a tempón és kihagyok egy-két tornát az elővigyázatosság jegyében. A US Open selejtezőjére mentem volna legközelebb, de inkább lemondtam róla, mert nem vagyok százszázalékos formában. Helyette most kéthetes hidegterápiára járok, hogy minél előbb újra a topon legyek. Nagyon fájna, hogyha nem tudnék szeptemberben a csapat és a kapitány rendelkezésére állni. Még akkor is, ha tudom, hogy a sportban ez sajnos mindig benne van – felelte Balázs a Magyar Teniszszövetség honlapjának.

A rutinos Davis-kupa-játékosnak nevezhető Balázs szerint a magyar válogatott valamivel talán esélyesebb mint a cseh.

„Szerintem picit felénk billen a mérleg nyelve. Ezért is fontos most, hogy meggyógyuljak, hiszen mindenkire száz százalékosan szükség lesz ezen a mérkőzésen. Nagy öröm ugyanakkor nekünk, idősebbeknek, hogy olyan ígéretes fiatalok állnak mögöttünk, mint Valkusz Máté és Piros Zsombor. Rövid időn belül meghatározó játékosai lehetnek a csapatunknak, amely így még erősebbé válhat” – jelentette ki Balázs.

A Davis-kupa világcsoportjáért vívandó Magyarország–Csehország mérkőzést szeptember 14-16. között rendezik meg a Lurdy-ház parkolójában ideiglenesen felépítendő 4000 fős „Teniszváros" névre keresztelt létesítményben. A pálya borítása salak lesz, a mérkőzések pénteken 15.00, szombaton 16.00, vasárnap pedig 13.00 órakor kezdődnek a Davis-kupa hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint.

A két válogatott eddig három alkalommal találkozott egymással: egy 1976-ban Budapesten aratott magyar siker mellett a csehek 1975-ben és 1996-ban is diadalmaskodni tudtak – mindkétszer hazai pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik