Davis-kupa: a Williamset megbüntető székbíró vezeti a horvát-amerikait

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.12. 11:58
A US Open múlt szombati női egyes döntőjében Serena Williamset megbüntető székbíró, Carlo Ramos vezeti a hétvégén a horvát–amerikai elődöntőt a tenisz Davis-kupában.

A portugál szakember elmondta, bár vasárnap – elővigyázatosságból – nem ment ki az utcára New Yorkban, pénteken, Zadarban ismét dolgozni fog.

Az ominózus szombati finálét a japán Oszaka Naomi nyerte 6:2, 6:4-re, de a meccs más okból is emlékezetes marad. A vesztes Serena Williamset háromszor is figyelmeztette Ramos, először tiltott edzői tanácsadásért, majd az ütője összetöréséért, végül azért, mert megsértette őt – az amerikai játékos pedig egyfolytában reklamált. Az utóbbi két intés pontbüntetéssel, illetve egy játék elvesztésével is járt.

A közönség, amelynek nagy része a hazai teniszezőt támogatta, kifütyülte Ramost, akit – elkerülendő a további botrányt – a díjátadó ceremónián nem is szólítottak ki.

A Davis-kupát is szervező Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) közleményben állt ki a portugál játékvezető mellett, állásfoglalása szerint mindent szabályszerűen csinált, profin és tisztességesen ítélte meg mindhárom kérdéses helyzetet. Serena Williams 17 ezer dolláros büntetést kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik