Davis-kupa: a páros is megvan, legyőztük Izraelt!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.05. 15:50
null
Fucsovics Márton (balra) és Gödry Levente bebiztosította a magyar Davis-kupa-csapat győzelmét (Fotó: MTI)
Fucsovics Márton és Gödry Levente négy szettben legyőzte a Dudi Szela, Jonathan Erlich duót, ezzel a magyar férfiválogatott bebiztosította győzelmét Izrael ellen a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának első fordulójában.



A pénteki egyeseket játszók közül mindkét oldalon egy ember kapott szerepet a páros mérkőzésen. Nálunk Fucsovics Márton, az izraelieknél Dudi Szela. Utóbbi partnere a páros világranglistán 49. Jonathan Erlich volt.

Fucsovics mellett Gödry Levente jutott szóhoz, aki hamar felvette a ritmust, de a vendégek sem hibáztak az adogatójátékaikban. Az első szett így rövidítésben dőlt el, mégpedig a mieink javára, 7–2-re nyerték a tie-breaket.

A folytatás hasonlóan jól alakult, hiszen 3:2-nél brékelőnnyel vezettünk a második játszmában. Sajnos ez nem törte meg az izraelieket, épp ellenkezőleg, 6:3-ra fordítottak.

A harmadik felvonásban fordított volt a szereposztás, Izrael vezetett 3:0-ra, de mi nyertünk 7:6-ra, a tie-break 7–5 lett ide!

A negyedik szettben 2:5-ről álltak fel Fucsovicsék, játszmalabdát hárítva egyenlítettek, majd kiharcolták a harmadik rövidítést is. Ebben a műfajban pedig ezen a napon nem tudtak hibázni, 9–7-re megnyerték ezt a tie-breaket is, 3:0-ra alakítva a párharc állását. Ez azt jelenti, hogy a magyar csapat már a második napon biztossá tette győzelmét, egyben az euro-afrikai zóna I-es csoportjában maradását.

Ebben a csoportban 21 év után győztek újra a mieink, akik a szlovákokkal találkoznak a második fordulóban.

DAVIS-KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA
I-ES CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–IZRAEL 3:
0
Fucsovics Márton, Gödry Levente
–Dudi Szela, Jonathan Erlich 7:6 (7–2), 3:6, 7:6 (7–5), 7:6 (9–7)

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Nagy Péter–Dudi Szela 6:2, 6:3, 4:6, 4:6, 6:1
Fucsovics Márton–Amir Weintraub 6:4, 6:2, 7:5

WTA-TORNA, KUALA LUMPUR (226 750 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ
Bouchard (kanadai, 6.)–Broady (brit) 6:4, 6:3
Szvitolina (ukrán, 2.)–Csu Lin (kínai) 6:3, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik