Clijsters Venus Williamsszel elődöntőzik

Vágólapra másolva!
2010.09.08. 10:19
null
Clijsters már az elődöntőbe jutott (Fotó: Action Images)
A címvédő Kim Clijsters Samantha Stosur magabiztos legyőzésével bejutott az US Open elődöntőjébe, ahol a Francesca Schiavonét megverő amerikai Venus Williamsszel csap majd össze. A spanyol Fernando Verdasco öt játszmában múlta felül honfitársát, David Ferrert, és a negyeddöntőben sem lesz könnyű dolga: a simán nyerő Rafael Nadallal találkozik.

Kim Clijsters sorozatban a 19. mérkőzését nyerte meg Flushing Meadowsban: az ötödik helyen kiemelt Samantha Stosur nem tudta útját állni a címvédőnek, aki bár a második szettet elbukta, a harmadik játszmában magabiztosan felülkerekedett.

„Nem játszottam jól, a szerváimmal gond volt, de sikerült győzni. A következő találkozón biztosan jobban megy majd" – mondta Clijsters.

FUCSOVICS GYŐZÖTT
A második helyen kiemelt Fucsovics Márton az első játszmát ugyan elvesztette az amerikai Alexios Halebian ellen, végül 3:6, 6:1, 6:3-ra nyerni tudott, így bejutott a harmadik fordulóba az US Openen a junior fiúk versenyében.

A női egyesben hazai részről egyedül állva maradt versenyző, Venus Williams könnyebben nyert a legjobb nyolc között: az olasz Francesca Schiavonét verte meg két szettben. A harmadik helyen kiemelt teniszező az első játszmát csak a rövidítésben húzta be, de utána simán övé lett a meccs.

„A szerváimra be sem tudtam melegíteni, annyira fújt a szél. Erős játékos vagyok, keményeket ütök, de úgy éreztem, mintha semmit sem tudnék kezdeni. Izgalmas mérkőzés volt, szerintem egyikünk sem tudta az igazi játékát nyújtani ebben a szélben" – mondta Williams.

Férfi egyesben a torna „spanyol ágán" Fernando Verdasco rendkívül izgalmas küzdelemben győzte le honfitársát, David Ferrert. Pedig Verdasco szörnyen kezdte a találkozót: az első két játszmát elveszítette.

Ám ekkor ápolást kért, és úgy tűnt, a 26 éves játékosnak jót tett a kis szünet: a következő két szettben magabiztosan jobbnak bizonyult 6:3-ra. Az ötödik játszmára azonban egy kissé visszaesett a játéka, de végül a mindent eldöntő rövidítésben megnyerte a 4 órán és 23 percen keresztül tartó összecsapást.

Verdascónak a negyeddöntőben még nehezebb dolga lesz: a világelső Rafael Nadallal találkozik, akinek nem okozott gondot a szintén spanyol Feliciano López kiejtése.

„Remélem, ez a siker önbizalmat ad nekem, és abban is bízom, a nehéz meccs után fizikailag is százszázalékos állapotba tudok kerülni, hogy fel tudjam venni a versenyt egy olyan kiváló játékossal, mint Nadal. Ellene csak a maximumot nyújtva lehet esélye az embernek" – mondta a nyolcadik helyen rangsorolt Verdasco.

IDÉN SINCS AMERIKAI FÉRFI A NYOLC KÖZÖTT
A 32 között Andy Murrayt búcsúztató Stanislas Wawrinka öt játszmában legyőzte Sam Querreyt, ami azt jelenti, hogy csakúgy, mint tavaly, idén sincs amerikai játékos a legjobb nyolc között férfi egyesben az US Openen. Van viszont két svájci – Wawrinka mellett természetesen Roger Federer a másik helvét a negyeddöntőben –, márpedig ilyenre Grand Slam-tornán az open érában (1968 óta) még nem volt példa.

 

 

 US OPEN, NEW YORK (22 668 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
V. Williams (amerikai, 3.)–Schiavone (olasz, 6.) 7:6, 6:4
Clijsters (belga, 2.)–Stosur (ausztrál, 5.) 6:4, 5:7, 6:3

Wozniacki (dán, 1.)–Cibulková (szlovák) szerdán rendezik

Kanepi (észt, 31.)–Zvonarjova (orosz, 7.) szerdán rendezik

US OPEN, NEW YORK (22 668 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ – ÁGRAJZ SZERINT
Nadal (spanyol, 1.)–F. López (spanyol, 23.) 6:3, 6:4, 6:4
Verdasco (spanyol, 8.)–Ferrer (spanyol, 10.) 5:7, 6:7, 6:3, 6:3, 7:6
Wawrinka (svájci, 25.)–Querrey (amerikai, 20.) 7:6, 6:7, 7:5, 4:6, 6:4
Juzsnij (orosz, 12.)–Robredo (spanyol) 7:5, 6:2, 4:6, 6:4
Monfils (francia, 17.)–Gasquet (francia) 6:4, 7:5, 7:5
Djokovics (szerb, 3.)–Fish (amerikai, 19.) 6:3, 6:4, 6:1
Söderling (svéd, 5.)–Montanés (spanyol, 21.) 4:6, 6:3, 6:2, 6:3
Federer (svájci, 2.)–Melzer (osztrák, 13.) 6:3, 7:6, 6:3

 

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Nadal (spanyol, 1.)–Verdasco (spanyol, 8.)
Wawrinka (svájci, 25.)–Juzsnij (orosz, 12.)
Monfils (francia, 17.)–Djokovics (szerb, 3.)
Söderling (svéd, 5.)–Federer (svájci, 2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik