Australian Open: Küzdöttem, mint egy kutya - Wawrinka

Vágólapra másolva!
2013.01.20. 20:46
null
Novak Djokovics és csapata hajnali háromkor (@DjokerNole)
Stanislas Wawrinka több mint ötórás csatában kapott ki a címvédő, világelső Novak Djokovicstól az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. A svájci játékos érthetően csalódott volt a drámai összecsapás után, de igyekezett pozitív maradni.

„Azt hiszem, magasan ez volt pályafutásom eddigi legjobb meccse, főleg hogy öt szettet játszottam a világelső ellen – nyilatkozta Wawrinka a könnyeit törölgetve. – A végén nagyon közel voltam a győzelemhez, ezért rettentő szomorú vagyok, bár így is több pozitívum volt ebben a meccsben, mint negatívum. A végét is nagyon jól bírta, remek teniszt mutatott be. Mindketten fáradtak voltunk már, de úgy küzdöttem, mint egy kutya. Igaz, hogy szerválhattam a második játszmáért, de egy ötszettes, ötórás találkozón mindig van lehetőség egy szett vagy a mérkőzés megnyerésére. Ha ezt nem használod ki, akkor az ellenfél fogja.”

Novak Djokovicsnak már bőven van rutinja az ehhez hasonló maratoni csatákban, így nem is nagyon izgulta túl a szituációt. Ő legalábbis ezt mondta.

„Voltam már ilyen helyzetben korábban. Nyertem Murray ellen ötórás csatában az elődöntőben, aztán Rafa (Nadal) ellen majdnem hat óra alatt. Tudtam, hogy képes vagyok erre, az erőnléti dolgok miatt nem aggódtam, készen álltam az ilyen hosszú csatára, és meg is csináltam. Remélhetőleg a holnapi szabadnapomon ki tudom pihenni magam a negyeddöntőre” – nyilatkozta Djokovics, aki az Australian Open 2012-es döntőjében 5 óra 53 perc alatt gyűrte le Nadalt.

„Bevillant a tavalyi finálé – folytatta a szerb klasszis. – Ez a mostani meccs ugyan negyvenöt perccel hamarabb véget ért, de elég izgalmas volt így is. Azt hiszem, mindenki élvezte a találkozót. Próbáltam a legjobbamat nyújtani, és élvezni minden pillanatát, többet nem is kívánhatnék.”

Djokovicsról másfél órával később – helyi idő szerint hajnali 3 órakor – már a masszázshoz előkészülve készült fénykép. A fotót megosztotta rajongóival is, a következő megjegyzéssel: „Minden a megszokott mederben zajlik :) Köszönöm a nagyszerű szurkolásotokat, szeretlek titeket!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik