Australian Open: hazai pálya Melbourne-ben

Vágólapra másolva!
2018.01.22. 21:42
Tizenötezer kilométerre Magyarországtól is néha otthon érezhetik magukat sportolóink. Melbourne-ben már több magyar teniszező nyilatkozta, hogy hazai pálya hangulatát teremtik meg a szurkolók szinte minden fellépésükkor.

 

Nincs ez másként most sem.

Fucsovics Marci meccsein tombol a lelátó, méghozzá magyarul. Mindig zeng a „Hajrá, Marci" és a „Ria-ria-Hungária". És egyre többször előfordul, hogy a semleges nézők, és az ausztrálok is rákezdenek, ha akcentussal is, de a magyar szurkolók szervezte „gyorstalpaló nyelvtanfolyamokon" elsajátítják a magyar rigmusokat, és csatlakoznak honfitársaink skandálásához.

A magyar szurkolótábort Bakonyi Péter, a Melbourne-i magyar konzulátus vezetője szervezi immáron negyedik éve.

 

„A kezdetekkor még akadtak nehézségek, ahogy gyűltek a közösségi médiában létrehozott oldalunkon a szurkolók. Addig is sok magyar járt a meccsekre, de külön individuumokként, nem szervezett körülmények között. Most már sokkal látványosabb a táborunk megjelenése, egységesebb és így hatékonyabb is. Rengeteg örömünk rejlik a szurkolásban. Piros Zsombornak köszönhetően tavaly például junior kupagyőzelmet ünnepelhettünk. De számos örömteli pillanatot köszönhetünk Babos Timinek, Gálfi Dalmának is. És ami most zajlik... Fucsovics Marci örökre belopta magát az itteniek szívébe. Azzal, hogy a Rod Laver Arénában zenghet a „Hajrá, Magyarország!", örök életre szóló emléket szerzett rengeteg itteni magyarnak. Ez több okból is fontos. A konzulátus vezetőjeként felelek Magyarország itteni országimázsáért, a helyi honfitársaink identitásának megtartásáért és természetesen valamennyire hazánk külgazdaságának fellendítéséért is, Vágó Rita külgazdasági attaséval együtt. Egy ilyen siker mindegyik területre hatással van. Végre felkerültünk az ausztrálok fejében is a tenisz világtérképére. Nagyon komoly közösségformáló ereje van egy ilyen közös szurkolásnak, valamint Magyarország „piaci értéke" is minden sportsikerrel növekszik. Háromszoros siker, három a magyar igazság. És ha legalább egy kicsit hozzáteszünk szurkolásunkkal a magyar sikerekhez, kimondhatjuk, megérte négy éve elkezdeni szervezni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik