Australian Open: a kétszeres bajnok is lemondta a szereplést

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.08. 09:40
A kétszeres bajnok Viktorija Azarenka nem indul az év első tenisz Grand Slam-tornáján, a jövő hétfőn kezdődő Australian Openen.

Craig Tiley versenyigazgató hétfőn jelentette be, hogy a 2012-ben és 2013-ban győztes fehérorosz játékos lemondta a részvételt. Korábban a szervezők úgy kívánták támogatni a világranglista 210. helyére csúszott Azarenkát, hogy szabadkártyát adtak neki a melbourne-i viadalra.

A 28 éves teniszező magánéleti problémák miatt csak hat mérkőzésen lépett pályára tavaly, és Wimbledon óta nem versenyzett. Azarenkának 2016 decemberében gyermeke született, fél évvel később visszatért a pályára, de közben gyermekelhelyezési vitába került fia apjával. Egy Los Angeles-i bíró ugyanis úgy döntött, hogy Azarenka fia, Leo nem hagyhatja el Kalifornia területét, ahol a volt világelső is lakhellyel rendelkezik.

Pénteken a címvédő Serena Williams közölte, hogy nem indul az ausztrál nyílt bajnokságon. Az amerikai sztár, aki szeptemberben szült, azzal indokolta visszalépését, hogy még nem érte el azt a szintet, amelyen játszani szeretne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik