HIRDETÉS
HIRDETÉS
SZŰCS ANDRÁS jelenti Melbourne-ből 2018.01.18 08:05 Frissítve: 2018.01.18 09:32

Aus. Open: Néha rám jön az öt perc... – Babos

Miután helyi idő szerint szerda éjjel a női egyes 2. fordulójában a spanyol Carla Suárez Navarrótól kikapott Babos Tímea, másnap dél körül már ismét a pályára szólították, ezúttal női párosban a francia Kristina Mladenovic oldalán: 1 óra 32 perc alatt nyertek egy orosz, svájci duó ellen – hangulatjavítónak megtette.  

HIRDETÉS
Az egyesbeli kiesés után párosban simán továbbjutott a magyar lány (Fotó: AFP)

 

– Tökéletesen igaza lett, valóban jobban fest, mint az egyesbeli vereség után.
– Néha rám jön az öt perc, amikor nem érzem jól magam... Most a páros után még kondiztam negyvenöt percet, súlyzóztam, utána megint rám jött, de amúgy jól éreztem magam a pályán. Rendkívül nehezek a körülmények, főleg párosban ilyenkor gyorsan játszani, érezni a labdát... A lényeg, hogy elvégeztük a feladatunkat.

– Hogy telt a két mérkőzés közti fél nap?
– Nem aludtam háromig, aztán tízre jönnünk kellett, mert a harmadik mérkőzés volt a miénk, és számíthattunk arra, hogy a második nem fog sokáig tartani. Ez amúgy érdekes, viccnek is mondhatnám, hogy előző nap az utolsó mecset játszottam, ma pedig egykor már ismét a pályán voltam... Mindegy, a lényeg, hogy nyertünk. Ráadásul jól éreztem magam a pályán, ami párosban nem feltétlenül volt így a közelmúltban a szép és nagy eredmények dacára.

– Kicsit nyalogatta volna még a sebeit, vagy kifejezetten használt, hogy máris új feladata volt?
– Jó volt így, lett mire figyelni. Tegnap is jól teniszeztem, és az Australian Open után is lesz versenyem, úgyhogy jó, hogy tudom folytatni a munkát. Vegyes párosozom is – ha már itt vagyok, miért ne játsszak? –, csak még alakul a program. Pihenni nem fogok, én a dolgosok közé tartozom.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ

Babos Tímea, Mladenovic (francia)–Dzalamidze, Knoll (orosz, svájci) 7:5, 6:3

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.19 00:15:28

Tenisz RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. Plísková úgy tett, mintha kézfogásra emelné a kezét, ám ütőjével egy szempillantás alatt elkezdte aprítani a lengyel vezetőbíró pulpitusát. Méghozzá igen serényen, majd távozott a tetthelyről. Nem éppen egy volt világelsőhöz méltó magatartás, merőben szokatlan az amúgy visszafogott, pókerarcú cseh hölgytől.

2018.04.30 07:40:41

Tenisz TŐKE JÁNOS

A kiválóság a támadás óta nem járt Németországban • Az elkövető egy napot nem ült börtönben.

2018.03.13 23:08:44

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Van miért, van kikért felépíteni egy méltó pályát.

2018.02.20 09:59:54

Tenisz GYŐRI FERENC

Utolsó Grand Slam-győzelmét a világbajnok magyar lány ellen aratta a 35 éves olasz teniszezőnő.

2018.02.10 22:51:34

Tenisz IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Azt gondolom, a kérdésre adandó válasz ott dől el, hogy az ismert közszereplők, legyenek azok sportolók, művészek, üzletemberek, milyen arcukat mutatják a médiamentes időkben, amikor az emberség valóban az emberről szól, nem a sajtó- megjelenésről.

HIRDETÉS
HIRDETÉS