Aus. Open: Néha rám jön az öt perc... – Babos

SZŰCS ANDRÁS jelenti Melbourne-bőlSZŰCS ANDRÁS jelenti Melbourne-ből
Vágólapra másolva!
2018.01.18. 08:05
null
Az egyesbeli kiesés után párosban simán továbbjutott a magyar lány (Fotó: AFP)
Miután helyi idő szerint szerda éjjel a női egyes 2. fordulójában a spanyol Carla Suárez Navarrótól kikapott Babos Tímea, másnap dél körül már ismét a pályára szólították, ezúttal női párosban a francia Kristina Mladenovic oldalán: 1 óra 32 perc alatt nyertek egy orosz, svájci duó ellen – hangulatjavítónak megtette.  

 

– Tökéletesen igaza lett, valóban jobban fest, mint az egyesbeli vereség után.
– Néha rám jön az öt perc, amikor nem érzem jól magam... Most a páros után még kondiztam negyvenöt percet, súlyzóztam, utána megint rám jött, de amúgy jól éreztem magam a pályán. Rendkívül nehezek a körülmények, főleg párosban ilyenkor gyorsan játszani, érezni a labdát... A lényeg, hogy elvégeztük a feladatunkat.

– Hogy telt a két mérkőzés közti fél nap?
– Nem aludtam háromig, aztán tízre jönnünk kellett, mert a harmadik mérkőzés volt a miénk, és számíthattunk arra, hogy a második nem fog sokáig tartani. Ez amúgy érdekes, viccnek is mondhatnám, hogy előző nap az utolsó mecset játszottam, ma pedig egykor már ismét a pályán voltam... Mindegy, a lényeg, hogy nyertünk. Ráadásul jól éreztem magam a pályán, ami párosban nem feltétlenül volt így a közelmúltban a szép és nagy eredmények dacára.

– Kicsit nyalogatta volna még a sebeit, vagy kifejezetten használt, hogy máris új feladata volt?
– Jó volt így, lett mire figyelni. Tegnap is jól teniszeztem, és az Australian Open után is lesz versenyem, úgyhogy jó, hogy tudom folytatni a munkát. Vegyes párosozom is – ha már itt vagyok, miért ne játsszak? –, csak még alakul a program. Pihenni nem fogok, én a dolgosok közé tartozom.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ

Babos Tímea, Mladenovic (francia)–Dzalamidze, Knoll (orosz, svájci) 7:5, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik