Aus. Open: legyőzte Wawrinkát, Zverev először GS-elődöntős

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.29. 10:05
null
Alexander Zverev először elődöntős Grand Slam-tornán (Fotó: AFP)
Alexander Zverev szetthátrányból felállva, 1:6, 6:3, 6:4, 6:2-re megverte a 2014-es bajnok Stan Wawrinkát az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság (Australian Open) férfi egyesének negyeddöntőjében, így életében először négy közé jutott Grand Slam-tornán. A hölgyeknél szerdán az egyaránt kétszeres GS-győztes Simona Halep és Garbine Muguruza jutott be az elődöntőbe.

 

FAJTA PÉTER A 16 KÖZÖTT BÚCSÚZOTT

Fajta Péter kiesett a nyolcaddöntőben a juniorok között szerdán az Australian Openen. A viadal honlapja szerint a junior-világranglistán 34. magyar – aki élete első Grand Slam-tornáján szerepelt – harmadik mérkőzésén 5:7, 6:3, 7:6 (10–5)-re alulmaradt az ötödik kiemelt francia Arthur Cazaux-val szemben. Ezzel a magyarok számára befejeződött az Australian Open korosztályos versenye, mivel Tóth Amarissa korábban búcsúzott egyesben és párosban is.

MTI

Megtört Alexander Zverev átka, a 22 éves német játékos Stan Wawrinka legyőzésével a 19. Grand Slam-tornáján először jutott be a legjobb négy közé. Zverev az első játszmát még simán, 24 perc alatt elveszítette 6:1-re svájci riválisával szemben, utána azonban három szettben, öt bréknek is köszönhetően megfordította a meccset, és készülhet pályafutása első GS-elődöntőjére.

A mérkőzés 2 óra 19 percig tartott.

A fiatalabbik Zverev fivér Tommy Haas 2009-es wimbledoni menetelése óta az első német elődöntős Grand Slam-versenyen a férfiaknál. Az ATP-világranglista jelenlegi első tíz helyezettje közül egyébként már csak Zverevnek nem volt elődöntős szereplése GS-viadalon.

A nőknél az Australian Open 2018-as döntőse, a kétszeres GS-bajnok Simona Halep nagyon könnyedén, 53 perc alatt végzett az első Grand Slam-negyeddöntőjében pályára lépő Anett Kontaveittel (6:1, 6:1) – a román játékos még nem vesztett szettet idén Melbourne-ben –, míg a Roland Garros és a wimbledoni bajnokság korábbi győztese, Garbine Muguruza bő másfél órás meccsen verte meg az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovát (7:5, 6:3).

A spanyol hölgy az első két fordulóban Shelby Rogers és Ajla Tomljanovic ellen is játszmát veszített, utána azonban három kiemelt játékost, Elina Szvitolinát (5.), Kiki Bertenst (9.) és most Pavljucsenkovát (30.) is 2:0-ra győzte le. Muguruza az Australian Openen először jutott be a legjobb négy közé, ahol Grand Slam-tornán a 2018-as Roland Garros óta nem járt.

A nőknél tehát az alsó ágon Halep és Muguruza küzd meg egymással csütörtökön a döntőbe jutásért, kettejük örökmérlegét tekintve a spanyol 3–2-re vezet – kemény pályán ő nyert háromszor, salakon a román versenyző kétszer.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

A. Zverev (német, 7.)–Wawrinka (svájci, 15.) 1:6, 6:3, 6:4, 6:2
Thiem (osztrák, 5.)–Nadal (spanyol, 1.) 7:6 (7–3), 7:6 (7–4), 4:6, 7:6 (8–6) – BŐVEBBEN ITT!
AZ ELŐDÖNTŐBEN
Thiem (osztrák, 5.)–A. Zverev (német, 7.)
Federer (svájci, 3.)–Djokovics (szerb, 2.)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Halep (román, 4.)–Kontaveit (észt) 6:1, 6:1
Muguruza (spanyol)–Pavljucsenkova (orosz, 30.) 7:5, 6:3
AZ ELŐDÖNTŐBEN
Barty (ausztrál, 1.)–Kenin (amerikai, 14.)
Halep (román, 4.)–Muguruza (spanyol)

NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Csan Hao-Csing, Latisa Csan (tajvani) 7:5, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik