Aus. Open: Federer egy óra alatt bejutott a döntőbe

Vágólapra másolva!
2018.01.26. 10:45
null
Roger Federernek nem kellett megizzadnia a döntőért (Fotó: AFP)
A korábbi világelső svájci Roger Federer bejutott az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság döntőjébe, mivel az elődöntőben legyőzte a dél-koreai Csung Hjont.

 

A torna második kiemeltje már az első játékban elvette ellenfele adogatását, majd ha nehezen is, de hozta sajátját. Ekkor az U21-es vb-t megnyerő dél-koreai még szépíteni tudott, de az első játszmában többre már nem futotta erejéből, Federer az ötödik szettlabdájával lezárta az első felvonást (6:1).

A játék képe a másodikban sem sokat változott, Federer 2:1-es előnyénél brékelt, ezt pedig 5:2-ig vitte tovább, amikor Csung Hjon már nem tudta folytatni a meccset, így feladta a küzdelmet.

„Régebben én is játszottam hólyagos lábbal, ami nagyon tud fájni. Egyszer eljön az a pont, ami után már nincs tovább” – mondta Federer, aki elárulta: a második szettben érezte ellenfelén, hogy valami gond lehet, mert lassult a játéka. A svájci teniszező hozzátette: örül, hogy bejutott a döntőbe, de így „keserédes” számára a győzelem.

A volt világelső a 30.(!) GS-torna-döntőjére készülhet, ellenfele a legutóbbi – wimbledoni – fináléjához hasonlóan a horvát Marin Cilic lesz. Federer a 20. GS-torna-győzelmét arathatja egy újabb sikerrel.

Ez lesz Federer és Cilic 10. egymás elleni meccse, eddig a horvát egyszer nyert, a 2014-es US Open elődöntőjében, amikor karrierje eddigi egyetlen GS-torna-győzelmét szerezte.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ

Federer (svájci, 2.)–Csung Hjon (dél-koreai) 6:1, 5:2-nél Csung Hjon feladta
Korábban
Cilic (horvát, 6.)–Edmund (brit) 6:2, 7:6 (7–4), 6:2

A DÖNTŐBEN
Cilic (horvát, 6.)–Federer (svájci, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik