Aus. Open: Ez a verseny Novak nélkül is nagyszerű – Nadal

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.01.15. 11:00
null
Rafael Nadal (jobbra) szerint Novak Djokovics ügye nem vethet árnyat az Australian Openre (Fotó: AFP, archív)
Sokakhoz hasonlóan Rafael Nadalnak is kezd elege lenni Novak Djokovics ausztráliai mizériájából. A szerbhez – és Roger Federerhez – hasonlóan húsz Grand Slam-tornagyőzelemnél járó spanyol az Australian Open előtt beszélt a sajtónak a koronavírus elleni oltást megtagadó, ezért ausztráliai vízumától megfosztott világelső helyzetéről.

„Őszintén szólva kezd fárasztó lenni a történet – mondta Nadal a sajtótájékoztatón, miközben sokat mondóan megvonta a vállát. Szerinte a melbourne-i Grand Slam-torna amolyan vidám évnyitó verseny, amit nem ronthat el egy ilyen közjáték. – Az Australian Open nagy verseny, sokkal fontosabb, mint bármelyik teniszező. Ha Novak játszik, rendben van. Ha mégsem játszhat, akkor sincs gond, ez a verseny nélküle is nagyszerű lesz. Én így gondolom.”

Nadal megkapta az oltásokat, a férfiak világranglistáján az első százból 97-en oltottak, a nőknél ugyanez a top 100-ból 96 játékosra igaz.

A spanyolt arról is kérdezték, mit üzenne Djokovicsnak.

„A legjobbakat kívánom neki. Nagyon tisztelem őt, még ha nem is értek egyet több olyan dolgával, amit az elmúlt hetekben tett” – mondta Nadal.

Honfitársa, a kétszeres GS-győztes Garbine Muguruza, a női verseny 3. kiemeltje nem tud azonosulni Djokovics nézeteivel.

„Simán el lehetett volna kerülni ezt a hercehurcát. Akik itt vagyunk, mindannyian megkaptuk az oltást, tudtuk, hogy ez a versenyzés feltétele – mondta Muguruza. – Tiszták a szabályok, követni kell őket. Mi ebben olyan nehéz?”

Djokovics sorsáról vasárnap dönt az ausztráliai bíróság.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik