Aus. Open: edzője szerint elég sok hiba csúszott Fucsovics játékába

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2022.01.17. 11:50
null
Fucsovics Márton játékába sok hiba csúszott a Dusan Lajovics elleni mérkőzésen (Fotó: AFP)
A világranglistán 35. Fucsovics Márton az Australian Open első fordulójában búcsúzott, a szerb Dusan Lajovics 6:3, 4:6, 6:1, 6:7, 6:1-re verte meg őt. Honfitársunk edzője, Jancsó Miklós úgy véli, a rivális megérdemelten nyerte meg a találkozót.

 

Hullámzó mérkőzés volt, miért mutatkoztak ekkora kilengések Fucsovics Márton játékában?
– Az az igazság, hogy tavaly Wimbledon után sajnos nem úgy alakultak a versenyek és az eredmények, ahogyan szerettük volna, ezért valamennyire elment Marci önbizalma – felelte a Nemzeti Sportnak Jancsó Miklós, Fucsovics Márton egyik edzője. – Megbeszéltük, elemeztük milyen felfogásban kéne játszania, próbált is törekedni erre, de elég sok hiba csúszott bele. Több nyerőt ütött, mint általában szokott, kockázatosabban játszott, ám emiatt jóval több hibát is elkövetett, ami korábban nem jellemezte őt. A nagyon küzdelmes és fordulatos negyedik szettet megnyerte Marci, utána azonban Lajovics valahonnan erőt merített, és hihetetlenül jó játékot produkált az ötödik játszma elején.

Mi volt a vereség legfőbb oka ön szerint?
– Az, hogy Marci saját magához képest több ki nem kényszerített hibát ütött.

Mindig kardinális kérdés nála a szerva. Ez hogy alakult ezúttal?
– Kissé vegyesen, voltak jobb és rosszabb periódusai. Arra biztosan nem számítottunk, hogy Lajovics ilyen jól ritörnözik, ennyire jó százalékkal üti vissza Marci pontos és kemény első szerváit.

Tanítványa dühös volt a mérkőzés után, vagy elfogadta, ezen a napon Dusan Lajovics volt a jobb teniszező?
– Vegyes érzések dolgoztak benne, mint mindenkit, őt is elszomorította a vereség, de ha őszinték akarunk lenni, ezen a napon Lajovics megérdemelten győzött.

Hogy alakul a következő egy-két hónap programja?
– Először következik a páros, Marci és Tommy Paul a harmadik kiemelttel csapnak össze – meglátjuk, mire lesznek képesek, Adelaide-ben egész jól játszottak együtt. Ha kiesnek, megyünk haza feltöltődni, majd következik Rotterdam, Doha és Dubai, aztán Davis-kupa-párharc Ausztráliában, s a kemény pályás szezon az Indian Wells-i és a miami ezres tornákkal zárul.

AUSTRALIAN OPEN (kemény pálya, 75 000 000 ausztrál dollár)
FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ
Lajovics (szerb)–Fucsovics (magyar) 6:3, 4:6, 6:1, 6:7 (6–8), 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik