Aus. Open: „Dühös vagyok, hagytam megzavarni magamat”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.01. 14:34
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság (Australian Open) férfi egyes döntőjében Novak Djokovics négy szettben legyőzte Andy Murrayt, ezzel nyolcadik GS-sikerét gyűjtötte be a szerb világelső, aki nagyon hálás volt mindenkinek, aki szurkolt neki. A brit érthetően csalódott volt, de azt tagadta, hogy erőnléti problémák miatt veszítette el a finálét.  

„Szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak, kemény egy éven vagyunk túl. Közelebb vagyok a csúcsformámhoz, mint pár hónappal ezelőtt, azon fogok dolgozni keményen, hogy el is jussak odáig. Megpróbálok jövőre visszatérni, és kicsit más eredményt elérni a döntőben” – nyilatkozta Murray, aki a legutóbbi hat meccsét kivétel nélkül elveszítette az aktuális világelső ellen. A brit újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy dühös magára, mert hagyta, hogy Djokovics sérülése(?) megzavarja, azt viszont határozottan kijelentette, hogy nem erőnléti gondok miatt kapott ki. Murray, aki a legutóbbi hat meccsét kivétel nélkül elveszítette az aktuális világelső ellen. A brit újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy dühös magára, mert hagyta, hogy Djokovics sérülése(?) megzavarja, azt viszont határozottan kijelentette, hogy nem erőnléti gondok miatt kapott ki.

Djokovics három hónapos kisfia is látta, ahogy az apuka megnyeri nyolcadik Grand Slamjét (Fotó: twitter/@JelenaRisticNDF)
Djokovics három hónapos kisfia is látta, ahogy az apuka megnyeri nyolcadik Grand Slamjét (Fotó: twitter/@JelenaRisticNDF)

„Nagyon toleránsak velem szemben a csapatom tagjai, a pályán és azon kívül is. A családom és a hozzám közel álló emberek nélkül nem nyerhettem volna, szeretném megköszönni nekik a támogatásukat. Végül, de nem utolsósorban a szurkolóknak is jár a köszönet, 733 ezer ember látogatott ki az Australian Openre, valóban ez az egyik legjelentősebb sportesemény a világon. Megtiszteltetés, hogy ötszörös bajnokként állhatok itt” – nyilatkozta Djokovics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik