Aus. Open: Becker szerint akár Billie Jean King is nyerhet

SZŰCS ANDRÁS jelenti Melbourne-bőlSZŰCS ANDRÁS jelenti Melbourne-ből
Vágólapra másolva!
2018.01.15. 00:55
null
Boris Becker és Billie Jean King
Sztárparádéval nyílt meg hivatalosan is a 2018-as Australian Open: a kétszeres győztes Boris Becker és az 1968-ban győztes Billie Jean King is odavan az év első Grand Slamjéért. 

 


Odatette magát az Australian Open szervezőbizottsága: 106. ausztrál nyílt nemzetközi teniszbajnokságot a kétszeres férfi egyes győztes német Boris Becker, valamint az 1968-as női egyes sikerének félévszázados jubileumát ünneplő amerikai Billie Jean King nyitotta meg hivatalosan, természetesen Victoria állam sportminisztere, John Eren társaságában.

Maga a ceremónia őslakos zenei programmal kezdődött, majd a helyi kormányzat nevében Eren taglalta, hogy évről-évre ausztrál dollármilliókat ölnek a Melbourne Park fejlesztésébe, élen a főstadion, a Rod Laver Arena újítgatásával. Mindemellett a jegyeladási adatok szerint idén nézőcsúcs dőlhet – tavaly 728 763-an látogattak ki összesen –, és a közönség 48%-a külföldi. Na de a számok után jött a lényeg: Becker és King, valamint a férfi és női egyes trófeája, amit a sorfalat álló labdaszedő gyerekek között cipeltek be a fotósok elé.

„Fantasztikus az Australian Open, különleges – kezdte a kötelezővel Billie Jean King, akitől természetesen megkérdezték, kik a favoritjai. – Fogalmam sincs, ki nyer, ez a legszebb az egészben, hogy nem lehet tudni. Mindenesetre akik feljutottak a főtáblára, azoknak gratulálok, akiknek pedig nem sikerült, azoknak hosszú évük lesz – de jövőre ismét próbálkozhatnak!“

A másik főszereplő, Boris Becker nem óvatoskodott ennyit, közölte, hogy a férfiaknál az egyes címvédője, a svájci Roger Federer a favoritja, mert „elég fiatalos harminchatéves“, a nőknél viszont:

„…akár Billie Jean is nyerhet! – közölte nevetve Becker, majd így folytatta: – Illetve természetesen azok az esélyesek, akik a leginkább lendületbe jönnek majd. Az én két győzelmem nagyon sokat jelent, és az a szólás is igaz, hogy az Australian Open a boldog Grand Slam-verseny, hiszen ez az első az idényben, mindenki a téli szünete után jön ide, fantasztikusan a versenykörülmények, és a hivatalos szálloda is közel van, úgyhogy én mindig szerettem idejönni. Az más kérdés, hogy miután évről-évre újítanak valamit a parkon, folyton újra kell tanulnom az útvonalat az öltözőig!“

A főtábla küzdelmei magyar idő szerint hétfőre virradóra 1.00-kor kezdődnek, a mieink közül először Babos Tímea lép majd pályára a 10. kiemelt amerikai Coco Vandeweghe ellen a Hisense Arena második meccsén. Fucsovics Márton pedig kedden játszik a moldovai Radu Albot ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik