Aus. Open: Babosék bejutottak a női páros döntőjébe!

SZŰCS ANDRÁS jelenti Melbourne-bőlSZŰCS ANDRÁS jelenti Melbourne-ből
Vágólapra másolva!
2018.01.24. 04:37
null
Babos Tímea és Kristina Mladenovic párosban döntőt játszhat az Australian Openen (Fotó: Twitter)
Később vegyes párosban elődöntőbe juthat, női párosban viszont már finalista Babos Tímea, miután a francia Kristina Mladenoviccsal 6:4, 6:2-re nyertek a Hszie Szü-vej, Peng Suaj tajvani, kínai párossal szemben.

Korán indult a szerdája is Babos Tímeának, aki már reggel a Melbourne Parkban készült, hiszen helyi idő szerint 13 órától női párosban, 18.30-tól pedig vegyes párosban is játszott-játszik ma.

Az első mérkőzésen a francia Kristina Mladenovic oldalán a 8. kiemelt Hszie Szü-vej, Peng Suaj tajvani, kínai párossal találkoztak a női páros elődöntőjében – ám a távol-keletiek sem okoztak gondot, Babosék simán jutottak a fináléba!

Már azzal megalapozták a továbbjutásukat, hogy a negyeddöntővel megegyezően az elődöntő legelső adogatójátékát elvették a riválistól, majd 3:1-es vezetésüknél a következőt is. Utána 5:2-nél őket is brékelték, de azért 6:4-gyel így is Babosék nyerték meg az első szettet.

A másodikat pedig nem is egy, hanem két brékkel kezdték, előtte és utána persze hozták a saját játékaikat is, úgyhogy 4:0-ra elhúztak. Végül 6:2-vel hozták a második szettet, úgyhogy 1 óra 19 perc alatt be is fejezték a meccset.

„Az Australian Openen most először jutottunk a fináléba, ám Wimbledonban már döntőztünk négy éve – nyilatkozta a pályán Babos. – Nagyon örülök, hogy ismét Kikivel játszhatok, mert jól kiegészítjük egymást: ha nekem megy gyengébben, ő segít ki, ha neki, akkor én őt. Ez a kedvenc időszakom, az ausztrál nyár, úgyhogy fantasztikus lenne megnyerni a tornát, főleg, ha a sikert Kikivel oszthatnám meg.”

BABOS TÍMEA FACEBOOK-BEJEGYZÉSE

Babosék a fináléban a második kiemelt Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina orosz kettőssel találkoznak.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ

BABOS TÍMEA, Mladenovic (magyar, francia, 5.)–Hszie Szü-vej, Peng Suaj (tajvani, kínai, 8.) 6:4, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik