ATP-vb: nem lett meg Djokovics történelmi sikere Federer ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.17. 22:37
null
Djokovics (balra) nem tudott előnybe Federerrel szemben (Fotó: Action Images)
A londoni ATP-világbajnokság 2. fordulójában Roger Federer két játszmában győzött Novak Djokovics ellen.

A tavalyi döntőt Federer és Djokovics vívta volna meg egymással, de előbbi a Davis-kupa döntője miatt visszalépett a finálétól. A két teniszező örökmérlege 21–21 volt, kettejük párharcában még sohasem volt előnyben a szerb, most meg lett volna rá az esélye.

Djokovicsnak az első szett első játékában volt bréklabdája, ám azt hárította Federer, aki viszont 6:5-ös előnyénél ki tudta használni a lehetőséget.

A második játszma második gémjében elvesztette adogatását a szerb, de a következő játékban visszaszerezte. A szett során azonban még két alkalommal elbukta adogatását, így Federer két szettben nyert, és biztosította helyét az elődöntőben.

A másik keddi meccsen a japán Nisikori Kei három szettben legyőzte a cseh Tomás Berdychet. A két játékos világranglistán elfoglalt helyezése a cseh szempontjából volt kedvezőbb, de az egymás elleni összecsapásokon eddig 3–1-re vezetett a japán.

Ezúttal is a Djokovics ellen csupán két játékot megnyerő Nisikori számára indult jobban a meccs, 2:2-nél ugyan még nem élt fogadóesélyeivel, 5:5-nél viszont már igen, és megnyerte az első felvonást (7:5).

Sőt, rögvest brékkel indította a következőt, és 2:0-ra ellépett, hogy aztán a Roger Federertől simán kikapó Berdych sorozatban öt játékot nyerjen meg, és egyenlítsen (3:6). A döntő szettben Berdych 3:3-nál nem élt az esélyével, Nisikori viszont igen a sajátjával, 5:3 után pedig simán kiszerválta a győzelmet (6:3).

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG (LONDON)
STAN SMITH-CSOPORT, 2. FORDULÓ

Nisikori (japán, 8.)–Berdych (cseh, 6.) 7:5, 3:6, 6:3
Djokovics (szerb, 1.)–Federer (svájci 3.) 5:7, 2:6
Az állás:1. Federer 2 győzelem/0 vereség (4:0-s szettarány), 2. Djokovics 1/1 (2:2), 3. Nisikori 1/1, 4. Berdych 0/2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik