ATP-vb: Federer hibátlan maradt, Jack Sock a másik elődöntős!

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.11.16. 23:10
null
Roger Federer a harmadik meccsét is megnyerte a csoportban (Fotó: AFP)
A korábbi világelső Roger Federer három játszmában legyőzte Marin Cilicet a férfi teniszezők londoni világbajnokságán. A nap másik meccsén Jack Sock szintén döntő felvonásban nyert Alexander Zverev ellen, így bejutott az elődöntőbe, ahol Grigor Dimitrov lesz az ellenfele.

 

A találkozónak nem volt tétje, ugyanis a 19-szeres Grand Slam-tornagyőztes svájci klasszis már korábban biztosította a helyét az elődöntőben, ahová horvát riválisa már győzelemmel sem juthatott be.

Az első játszmát Cilic rövidítésben megnyerte, utána azonban a pályafutása 15. világbajnokságán szereplő Federer elkapta a fonalat és fordított.

Sock nagy csatában harcolta ki a helyét az elődöntőben (Fotó: AFP)


SOCK–ZVEREV

A nap második meccsén lényegesen nagyobb volt a tét: a győztes bejut az elődöntőbe, a vesztes nem folytathatja. A közös múltra egyikük sem alapozhatott: az eddigi két összecsapásból egyet Alexander Zverev (2016, Peking, 6:4, 6:2), egyet Jack Sock nyert meg (2016, Stockholm, 6:7, 7:6, 6:4).

A rengeteg fogadóesélyt hozó első játszmában Sock 3:3 után került lépéselőnybe, és mivel Zverev egyik lehetőségét sem tudta kihasználni, meg is nyerte a szettet (6:4). A második játszmában sok kérdés nem volt, a német játékos hamar elhúzott 5:0-ra, és gond nélkül egyenlített (1:6).

A döntő felvonás elején óriási csatában brékelt Zverev, amin annyira felhúzta magát Sock, hogy kivágott egy labdát a pályáról, amiért büntető pontot is kapott (0:1). Innentől pedig gyakorlatilag hengerelt! Rögvest jött a visszabrék, majd a saját adogatás megnyerése után újabb sikeres fogadást mutatott be, aztán megint hozta a saját játékát (4:1)! Innen visszakapaszkodott Zverev (4:4), de a végén az amerikai behúzta a meccset (6:4).

Sikerével Sock kiharcolta a továbbjutást, az elődöntőben a második csoportot már biztosan megnyerő bolgár Grigor Dimitrovval találkozik.

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (8 000 000 dollár, kemény pálya)
BORIS BECKER-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Roger Federer (svájci, 2.)–Marin Cilic (horvát, 5.) 6:7 (5–7), 6:4, 6:1
Jack Sock (amerikai, 8.)–Alexander Zverev (német, 3.) 6:4, 1:6, 6:4
A csoport állása: 1. Federer 3/0,2. Sock 2/1, 3. A. Zverev 1/2, 4. Cilic 0/3

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Dimitrov (bolgár, 6.)–Sock (amerikai, 8.)
Federer (svájci, 2.)–Thiem (osztrák, 4.)/Goffin (belga, 7.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik