ATP-vb: Djokovics nehezen nyert, de biztos elődöntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.15. 23:50
null
Djokovics két kör után máris készülhet az elődöntős folytatásra (Fotó: AFP)
Novak Djokovics szoros csatában kerekedett Milos Raonic fölé a férfi teniszezők londoni világbajnokságán az Ivan Lendl-csoport második fordulójában. A szerb kiválóság győzelmével biztossá tette a helyét az elődöntőben.

 

A 2:17 órán át tartó párharc első szettjében mindketten hozták a saját szervajátékaikat, így jutottak el a rövidítésben eldőlt végkifejletig. A második játszmában Djokovics rögtön brékkel kezdett, de 2:1-es előnyénél elbukta az adogatását. Igaz, rögtön utána kontrázott, de abból sem élt még meg: 4:3 után ugyanis Raonic visszabrékelte a szerbet. A döntés ezúttal is a rövidítésre maradt.

Amint arról korábban már beszámoltunk: az osztrák Dominic Thiem három játszmában legyőzte a francia Gaël Monfilst, ezzel életben tartotta a továbbjutási esélyeit. A nyolcadik kiemelt osztrák játékos az első meccsén három szettben kikapott a szerb Novak Djokovicstól, kedden azonban javított. Thiem mentális erejéről sokat elárul, hogy az idén 22–3 a mérlege a döntő játszmás mérkőzéseken. A 23 esztendős reménység 1996 óta az első osztrák játékos, aki egyesben meccset nyert az ATP-vb-n.

TENISZ, ATP-VB
IVAN LENDL-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Djokovics (szerb)–Raonic (kanadai) 7:6, 7:6
Az állás: 1. Djokovics 2 pont (4:1), 2. Thiem 1 (3:3), 3. Raonic 1 (2:2), 4. Monfils 0 (1:4)
KORÁBBAN
Thiem (osztrák)–Monfils (francia) 6:3, 1:6, 6:4
3. FORDULÓ (nov. 17.)
Raonic (kanadai)–Thiem (osztrák)
Djokovics (szerb)–Monfils (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik