ATP-vb: Djokovics ismét nyert és bejutott az elődöntőbe

Vágólapra másolva!
2018.11.14. 23:37
null
Djokovics a második meccsét is megnyerte a londoni ATP-vb-n (Fotó: AFP)
Második mérkőzését is megnyerte Novak Djokovics a férfi teniszezők szezonzáró ATP-világbajnokságán.

 

Az első helyen kiemelt szerb játékos szerdán a harmadikként rangsorolt Alexander Zverevvel csapott össze, aki az első fordulóban szintén győzött.

A csaknem 50 percig tartó első szett kiélezett küzdelmet hozott, Djokovics 4:4-es állásnál két bréklabdát hárított, majd a következő gémben elvette német ellenfele adogatását, ezzel került előnybe (6:4). A második játszma csak szűk fél órás volt, Zverev ekkor már kevés ellenállást tanúsított, csupán egy játékot nyert (6:1).

A kvartett másik, esti mérkőzésén Marin Cilic 2 óra 14 perces mérkőzésen, szetthátrányból felállva győzte le a 17 ászt ütő amerikai John Isnert. A horvát játékos sikere egyben azt is jelenti, hogy a csoportban élen álló Djokovics az utolsó forduló eredményeitől függetlenül bejutott az elődöntőbe.

A Lleyton Hewittról elnevezett másik négyesben a dél-afrikai Kevin Andersonnak két győzelme van, a japán Nisikori Kei és a svájci Roger Federer egy-egy mérkőzést nyert meg, az osztrák Dominic Thiem kétszer kikapott. A vasárnapig tartó világbajnokságon a csoportok első és második helyezettjei jutnak az elődöntőbe.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG
GUSTAVO KUERTEN-CSOPORT
2. FORDULÓ
Novak Djokovics (szerb, 1.)–Alexander Zverev (német, 3.) 6:4, 6:1
Marin Cilic (horvát, 5.)–John Isner (amerikai, 8.) 6:7 (2–7), 6:3, 6:4
A csoport állása: 1. Djokovics 2 győzelem/0 vereség (már továbbjutott), 2. A. Zverev 1/1, 3. Cilic 1/1, 4. Isner 0/2

3. FORDULÓ
November 16., péntek
Djokovics–Cilic
A. Zverev–Isner

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik