ATP-vb: Goffin megtörte a jeget, legyőzte a világelső Nadalt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.13. 23:53
null
Rafael Nadal számára nem indult fényesen a világbajnokság (Fotó: AFP)
Megnyerte első világbajnoki mérkőzését a bolgár Grigor Dimitrov: döntő szettben múlta felül az osztrák Dominic Thiemet. A csoport másik meccsén David Goffin szintén három játszmában győzött, a világelső Rafael Nadal ellen.

 

NADAL–GOFFIN

A világelső Nadal és Goffin eddigi két csatáját egyaránt a spanyol nyerte meg, igaz, mindkétszer salakon találkoztak.

A kemény pályán először a belga került előnybe, de hiába vezetett már 3:1-re is, pillanatokkal később már a spanyolnál volt az előny (3:4). A szett végén egy gyors brékváltás jött, a rövidítést pedig Goffin bírta jobban (7:6, 7–5).

A második elvonásban 4:3-as Goffin-előnynél jött egy brékváltás, majd a belgának 5:4-nél és 6:5-nél összesen négy meccslabdája volt – hiába, ezt a rövidítést pedig Nadal nyerte meg (6:7, 4–7).

A döntő felvonásban nagy hátrányba került a sérülésével bajlódó spanyol, hamar 4:1-re ellépett Goffin, és bár Nadal egy játékot visszavett, és 3:5-nél még kiharcolta a meccsben maradt, a belga végül bő két és fél óra alatt megnyerte az összecsapást (6:4).

DIMITROV–THIEM

A bolgár játékos az első szettben 2:2-t követően hagyta állva ellenfelét, egy sikeres fogadójátéknak köszönhetően hamar 5:2-es előnybe került, és adogatóként lezárta a játszmát (6:3).

A második felvonásban 6:5-ös Thiem-előnyig egyikük sem rontott, akkor viszont az osztrák brékelni tudott, így jöhetett a döntő szett (5:7).

Az első lehetőség Dimitrov előtt adódott, és bár 2:2-nél még nem élt a két bréklabdájával, 3:3-nál már elvette ellenfele adogatását, és Thiemnek 3:5-nél a meccsben maradásért kellett szerválnia. Ezt sikerrel megtette, sőt lebrékelte a bolgárt, de mielőtt nagyon megörülhetett volna, semmire elveszítette az adogatását, két kettős hiba miatt... Dimitrov adogatóként 40:15-nél két meccslabdához jutott, ezeket még hárította Thiem, ám a harmadikkal már lezárta a meccset a bolgár (7:5).

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG (LONDON)
SAMPRAS-CSOPORT
1. FORDULÓ

Dimitrov (bolgár, 6.)–Thiem (osztrák, 4.) 6:3, 5:7, 7:5
Goffin (belga, 7.)–Nadal (spanyol, 1.) 7:6 (7–5), 6:7 (4–7), 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik