HIRDETÉS
HIRDETÉS
KLEIN RON 2017.07.17 00:11 Frissítve: 2017.07.17 00:15

A király hazatért – Klein Ron jegyzete

HIRDETÉS

 

Akkor értettük meg igazán, mennyire akarta a wimbledoni győzelmet Roger Federer, amikor a mérkőzést követően leült a székébe, felvette a főszponzor óráját, felnézett a páholyába, ahonnan a felesége és négy gyermeke mosolygott vissza rá – és elsírta magát.

 
Már megint Federer: sikerével ő lett „Wimbledon ura”

Nem azért küzdött érte annyira, hogy bármit bizonyítson, mert ha nem nyerne több mérkőzést karrierje során, akkor is legendaként vonulna vissza. Nem is a statisztikákért, amelyeket utolsó oldalunkon emlegetünk, és amelyek valószínűleg száz év múlva is inspirálják majd a teniszezni vágyókat. Nem a szurkolóiért, hiszen az elmúlt majd' húsz évben generációkra elég fantasztikus sikert és csodálatos ütést láthattak tőle. Nem azért, mert a nyolcadik wimbledoni trófeájával immár egyedül áll az élen az örökrangsorban, megelőzve Pete Samprast. Nem az lebegett a szeme előtt, hogy a 19. sikerrel ismét négy Grand Slam-trófeával „vezet” pályafutása legnagyobb vetélytársa, Rafael Nadal előtt. Ő kizárólag Wimbledont akarta.

Federer 2003-ban itt nyerte meg első GS-trófeáját, majd hihetetlen „újkori” utazása is Wimbledonban indult tavaly, amikor a teste végül is nem bírta tovább, és elbukott az elődöntőben. Akkor nem tűnt irreális gondolatnak, hogy többet nem látjuk a pályán a svájcit, az viszont igen, hogy féléves kihagyás után megnyeri az Australian Opent. De ez csak egy állomás volt, és miközben mindenki az évtized egyik legnagyobb döntőjén ámuldozott, sorban kérdezték a világelsőségről, ő akkor is kizárólag a wimbledoni álmairól beszélt. Eldobta érte a salakszezont, a csúcsformáját Londonra tartogatta, ahova már egyértelmű esélyesként érkezett. A nagy akarásnak pedig nyögés helyett felszabadult könnyezés lett a vége: a 36. születésnapjához közeledve először ünnepelhetett szettveszteség nélküli diadalt kedvenc tornáján.

A király visszatért – ezt adtuk címnek, amikor Federer Melbourne-ben győzött az idén. A svájci most a sportág legfontosabb versenyén mutatta meg, hogy ő minden idők legnagyobb teniszezője, és a wimbledoni szentély centerpályáján ismét megkoronázták, immár nyolcadszor.

A király hazatért.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.19 00:15:28

Tenisz RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. Plísková úgy tett, mintha kézfogásra emelné a kezét, ám ütőjével egy szempillantás alatt elkezdte aprítani a lengyel vezetőbíró pulpitusát. Méghozzá igen serényen, majd távozott a tetthelyről. Nem éppen egy volt világelsőhöz méltó magatartás, merőben szokatlan az amúgy visszafogott, pókerarcú cseh hölgytől.

2018.04.30 07:40:41

Tenisz TŐKE JÁNOS

A kiválóság a támadás óta nem járt Németországban • Az elkövető egy napot nem ült börtönben.

2018.03.13 23:08:44

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Van miért, van kikért felépíteni egy méltó pályát.

2018.02.20 09:59:54

Tenisz GYŐRI FERENC

Utolsó Grand Slam-győzelmét a világbajnok magyar lány ellen aratta a 35 éves olasz teniszezőnő.

2018.02.10 22:51:34

Tenisz IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Azt gondolom, a kérdésre adandó válasz ott dől el, hogy az ismert közszereplők, legyenek azok sportolók, művészek, üzletemberek, milyen arcukat mutatják a médiamentes időkben, amikor az emberség valóban az emberről szól, nem a sajtó- megjelenésről.

HIRDETÉS
HIRDETÉS