HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.05.15 15:29 Frissítve: 2011.11.19 02:41

Hiába vezetett Szávay Ágnes, nem bírt Amélie Mauresmóval

A Madridban zajló női salakpályás tenisztorna negyeddöntőjében Szávay Ágnes három szettben vereséget szenvedett a francia Amélie Mauresmótól.

HIRDETÉS
Szávay három játszmában kapott ki az egykori világelsőtől
Fotó: Reuters
Szávay három játszmában kapott ki az egykori világelsőtől
Ági bátran kezdett Mauresmo adogatásánál, és egy hosszúra ütött tenyeres után a következő három pont az övé lett, így két bréklabdához jutott mindjárt a találkozó elején. Ezeket azonban a francia hárította, csakúgy, mint a következő ötöt, és valamivel több mint tíz perc után nagy nehezen hozta adogatását, így Mauresmónál volt az előny (0:1).
Ezután mindkét teniszezőnő hozta saját szerváját 2:2-ig, amikor Ági előtt ismét felcsillant a remény a brékelésre. Mauresmo 0:30-ról még a maga javára tudta fordítani a játékot, ám befejezni nem tudta, hiába volt erre ötször is lehetősége. Szávay ezután bréklabdához jutott, és a nyolcadikkal már élni tudott, így először vezetett a mérkőzésen (3:2).

Ezután Ági könnyedén, pontot sem veszítve hozta adogatójátékát, ám a francia is könnyedén nyerte meg a sajátját, így 4:3-nál ismét a magyar lány adogatott. Szávay 15:30-nál egy hálón megpattanó labdát követően már csak az ellenfél térfelére tudta ütni a labdát, helyezni nem, amit könnyedén játszott meg a francia, és két bréklehetőségéből már az elsőt kihasználta (4:4).

A következő két adogatást mindketten könnyedén hozták, majd a volt világelső szervájánál a magyar lány ismét két bréklabdához jutott, amelyből a másodikat megnyerte, így 6:5-nél a szettgyőzelemért adogatott. Két szettlabdához jutott 40:15-nél, és nagyszerű szerva után gyönyörűen fejezte be a játékot és a játszmát (7:5).

A második szett, ha csak az eredményt tekintjük, ugyanúgy indult. Mindkét lány hozta adogatását, ezúttal azonban bréklehetőség nélkül jutottak el 1:2-ig. Ekkor még nem gondoltuk, hogy ezt követően Szávay legközelebb a mérkőzés végéhez közeledve tud játékot nyerni. Ági szervájánál azonban kétszer is bréklehetőséghez jutott Mauresmo, és a másodikkal már élt is, így 3:1-es vezetésnél adogathatott brékelőnye megerősítéséhez.

Ezt villámgyorsan megoldotta, és hiába vezetett Ági már 40:0-ra a következő játékban, a következő öt pontot Mauresmo hozta, így 1:5-nél a döntő szettért adogathatott. A francia három szettlabdához jutott, a harmadiknál végül a magyar lány hosszút ütött, így következhetett a döntő szett (1:6).

A világranglistán jelenleg 38. helyen álló magyar lány a lehető legrosszabbul, saját adogatásának elvesztésével kezdett, s hiába szorította meg Mauresmót a következő játékban, a francia 2:0-s előnnyel indított.

Szávay ráadásul a következő adogatásánál is két bréklehetőséget adott ellenfelének, Mauresmo a másodikat kihasználta, majd könnyedén hozta a sajátját, így 4:0 volt a francia lány előnye.

Itt a magyar teniszező még hozta a szerváját, ám ezt követően mind Mauresmóét, mind a sajátját elvesztette, s 6:1 lett a harmadik szett is a franciának, így Szávay a negyeddöntőben búcsúzott.

WTA-TORNA, MUTUA MADRILENA MADRID OPEN, MADRID (3 700 000 euró, salak)

EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Mauresmo (francia)–Szávay (magyar) 5:7, 6:1, 6:1
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.20 23:34:11

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. 2018-ban stabil résztvevője a Grand Slam- és mestertornák főtábláinak.

2018.07.16 11:49:34

Tenisz KLEIN RON/NSO

Szakmailag és anyagilag is megéri párosozni, és még a magány ellen jó orvosság.

2018.07.15 13:14:56

Tenisz KLEIN RON (London)/BORBÉLY LÁSZLÓ (Budapest, közvetítés)

Kevin Anderson a harmadik játszmát ötször is lezárhatta volna, mindhiába.

2018.07.14 15:18:16

Tenisz KLEIN RON (London)/BORBÉLY LÁSZLÓ (Budapest)

Serena Williams agresszív játékába rengeteg rontás csúszott • Graf óta először van német győztes.

2018.07.05 15:58:46

Tenisz nemzetisport.hu

Cilic és Wawrinka számára is véget ért a torna • Isner elbukott két rövidítést, de nyert.

HIRDETÉS
HIRDETÉS