HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.07.28 17:46 Frissítve: 2011.06.15 00:10

Szávay Ágnes kétórás küzdelemben jutott a második körbe Stockholmban

Kis híján kétórás, igen nehéz meccsen van túl Szávay Ágnes a stockholmi WTA-tenisztornán: az első számú magyar teniszező hatalmas csatában, 7:5, 7:6-ra verte a belga Yanina Wickmayert. Szávay a második fordulóban a cseh Safarová és az orosz Dusevina összecsapásának győztesével játszik.

Meg kellett izzadnia a hűvös Északon: Szávay Ágnes kemény küzdelemben verte a belga Wickmayert
fotó: Imago (archív)
Meg kellett izzadnia a hűvös Északon: Szávay Ágnes kemény küzdelemben verte a belga Wickmayert
Második kiemeltként vághatott neki Szávay Ágnes a stockholmi Nordic Light Opennek, és az első fordulóban kemény ellenfélre akadt a kemény borításon: a belgák Fed-kupa játékosa, Yanina Wickmayer nem adta könnyen magát.

Az első játszmában Szávay hamar brékelőnybe került, de szerváival ezúttal is küszködött, az ötödik lehetőségét kihasználó, a világranglistán 69. Wickmayer pedig 4:4-nél utolérte a magyar élversenyzőt.

A szett végén az idegek csatáját már Szávay bírta jobban: 5:5-nél újból elvette ellenfele adogatását, és második játszmalabdáját kihasználva 7:5-re nyerte az „első felvonást” a 18 éves belga lány ellen.

A második játszmában is fej-fej mellett haladt a két teniszező: az első hat játékban összesen Wickmayer jutott bréklabdáig (ő is csak egyig…), de nem tudta kihasználni a kínálkozó esélyt.

A hetedik gémben aztán Szávay is eljutott egy adogatás-elnyerési lehetőségig, és megmutatta a belga lánynak, hogy miként kell kihasználni azt: 4:3-as előnybe került, és innen már „csak” az volt a feladat, hogy hozza a szerváit.

Nem sikerült: Wickmayer egyből visszaszerezte az elbukott adogatójátékot, majd 6:5-ös vezetésénél két pontra került az egyenlítéstől. Hamarosan már csak egyre, miután fogadóként előnybe került, de kihagyta a szettlabdát, Szávay pedig, ha nyögvenyelősen is, de hozta az adogatását, ezzel kiharcolva a rövidítést.

A tie-breakben aztán Szávay 2:2 után már nem adott esélyt a belga teniszezőnek: négy mérkőzéslabdához jutott, az elsőt rögtön ki is használta, így 7:5, 7:6-ra megnyerte az 1 óra 52 perces mérkőzést.

Szávay a második fordulóban a cseh Safarová és az orosz Dusevina összecsapásának győztesével játszik.

TENISZ WTA-TOUR, STOCKHOLM

1. FORDULÓ
Szávay Ágnes (magyar, 2.)–Yanina Wickmayer (belga) 7:5, 7:6
2019.02.10 22:26:46

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY.Nem kell évtizedeket várnunk az újabb nagy sikerre.

2019.02.10 15:27:59

Tenisz nemzetisport.hu

Fucsovics Márton nem talált fogást a remek napot kifogó orosz ellenfelén.

2019.02.06 15:40:39

Tenisz nemzetisport.hu

Az első találkozóra már több mint két éve került sor, ám ismét találkozót kért a szerencsés fiatalember!

2019.02.04 09:14:20

Tenisz GYŐRI FERENC (Frankfurt)

A magyar szövetségi kapitány szerint a Davis-kupa elvesztette a varázsát.