HIRDETÉS
KAMLER JÁNOSonline 2005.06.12 21:28 Frissítve: 2011.11.18 00:15

Semmi izgalom, játék is alig

Magyar bajnokság ide vagy oda, sajnálatos módon évről évre kevesebben állnak rajthoz a legjobbjaink közül, ami értelemszerűen kihat az egész viadal színvonalára. Két éve és tavaly sem volt igazán veretes az indulók névsora, de legalább az utolsó napokra maradt izgalom, volt felhajtás, elég csupán visszaemlékezni a 2003-as Noszály Sándor-Jaross Gábor fináléra vagy éppen Balázs György és Kiss Sebő tavalyi címmérkőzésére. Mind a két meccsre megtelt a lelátó a budaörsi teniszcentrumban - az idén viszont csak néhányan voltak kíváncsiak a férfi-, de különösen a női döntőre.
Az NSO ajánlja:

A világranglisták állása

A magyarok helyezései az ATP-világranglistán

Teniszlexikon
No, mindegy, legalább lemérhettük, hol tartanak a honi második, illetve harmadik vonal képviselői - ami azt illeti, nincsenek túl jó híreink.
Pákai Norbert mindenesetre dicséretet érdemel. A Tordas SE 22 esztendős játékosa 1:4-ről, meccslabdát is hárítva nyerte meg a szombati elődöntőt Kellner Ádámmal szemben, hogy aztán másnap tükörsima győzelmet arasson a fináléban, elhódítva első magyar bajnoki címét egyesben, ráadásul nem is kellett megfeszülnie érte, bőven elég volt annyi, hogy relatíve keveset hibázott, illetve hogy nem hanyagolta el a támadójátékot. Ellenfele, az IDOM Team 2000 SE együttesét erősítő Krafcsik Tamás tulajdonképpen semmit sem tudott hozzátenni a mérkőzéshez, hacsak azt az egy gémet nem számoljuk ide, amelyet az első szett 0:2-es állásánál nyert meg. Többre nem futotta az erejéből, így voltaképpen megváltás lehetett a számára, hogy egy órán belül véget ért a döntő.

Hanem ami ezután következett, arra nehéz szavakat találni, maradjunk annyiban: Adankó Miljana máshol nem biztos, hogy országos bajnokságot tudott volna nyerni, ami elsősorban persze a többiek kritikája… Az alsó ágról döntőbe jutó Antunovics Dunja rögvest brékkel kezdte a női egyes címmérkőzését, de akárcsak Krafcsiknál, nála is eddig tartott a gémgyűjtögetés, kettőig ő sem jutott el. A találkozó színvonalára jellemző, hogy láttunk olyan lecsapást, amely után a labda nyílegyenesen süvített a pálya túlsó végébe, olyan második adogatást, amelynél alighanem negatív csúcsot döntött volna a sebesség, ráadásul épphogy eljutott a labda a hálóig, de akad olyan is ebből a "műfajból", amelyet követően átszállt ugyan a gömb a necc felett, de a fogadás után a háló aljában kötött ki… "Csak kínlódok" - bosszankodott Antunovics az egyik hajmeresztő hibáját követően.
Mi meg levizsgáztunk szolidaritásból - jelesre.

Visszavágtak

Adankó Miljana - Berecz Kinga oldalán - párosban is megszerezte a bajnoki címet Budaörsön, míg az uraknál Pákai Norbert próbálkozhatott ugyanezzel: nos, neki nem jött össze, Jancsó Miklós társaként elveszítette a finálét a Fonó László, Ott Márton kettőssel szemben. Érdekesség, hogy tavaly is ők játszották a döntőt, méghozzá többhetes késéssel, mert Ott vállsérülése miatt nem tudott kiállni a finálé napján. Pákaiék rendkívül sportszerűen úgy határoztak, megvárják, amíg Ott felépül, és csak utána küzdenek meg a bajnoki címért, amelyet augusztusban el is hódítottak.

UNIQA MAGYAR BAJNOKSÁG, BUDAÖRS (1.2 millió forint, salak)

Férfi egyes. Döntő: Pákai (Tordas SE, 3. kiemelt)-Krafcsik (IDOM Team 2000 SE, 5.) 6:1, 6:0. Női egyes. Elődöntő: Adankó (MTK, 1.)-Borsányi (Vasas, 3.) 6:2, 6:2; Antunovics (Gellért SE)-Rédecsi A. (Pécs 2000, 8.) 6:0, 6:1. Döntő: Adankó-Antunovics 6:1, 6:0. Férfi páros. Elődöntő: Fonó, Ott (MIVAS)-Gödry B., Nagy Z. (IDOM Team 2000 SE, 1.) 6:3, 6:1; Jancsó, Pákai (Hód TC, Tordas SE, 2.)-Lukács, Sauska P. (Hód TC, Fehérgyarmat) 6:1, 6:4. Döntő: Fonó, Ott-Jancsó, Pákai 6:2, 6:3. Női páros. Elődöntő: Adankó, Berecz-Sz. K. (MTK, Forest-ZTE, 1.)-Habler, Kiss D. (Bp. Spartacus, Tabáni Spartacus) 1:0, fa.; Borsányi, Molnár E. (Vasas)-Magas, Németh T. (Forest-ZTE, 2.) 6:4, 3:6, 6:1. Döntő: Adankó, Berecz-Sz. K.-Borsányi, Molnár E. 6:2, 6:3
2019.01.20 00:18:49

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Kikaphatnak, de – nem veszíthetnek.

2019.01.19 04:19:40

Tenisz KLEIN RON (Melbourne)

Három játszmában kerekedtek felül az US Openen elődöntős kínai, ausztrál duón.

2019.01.16 22:50:40

Tenisz KLEIN RON (Melbourne), HARMATH ÁKOS (Budapest)

Egyesben nem maradt magyar versenyző az Australian Openen, miután Fucsovics is kiesett.

2019.01.15 22:52:20

Tenisz KLEIN RON (Melbourne), HARMATH ÁKOS (Budapest)

Búcsúzott a női egyestől Babos Tímea, miután 6:3, 6:1-re kikapott az ötödik kiemelt amerikaitól.

2019.01.14 23:35:07

Tenisz KLEIN RON (Melbourne)

Nem forgott igazi veszélyben a magyar teniszező továbbjutása • Borna Coric a következő ellenfél.