Videó: sosem volt ilyen ifjú bajnok – ámulva nézték a 11 éves géniuszt

Vágólapra másolva!
2016.01.12. 14:01
Száznegyvenhárom centi, harmincegy kiló, tizenegy éves és országos bajnok. Dél-Korea teljesen elámult az országos műkorcsolya-bajnokságon hét triplát bemutató gyerekzseni, Ju Jung teljesítményétől – beleértve Vancouver olimpiai bajnokát, Kim Ju Nát is.

Márpedig ha az olimpiai bajnok, olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok Kim Ju Na dicsér valakit, arra érdemes odafigyelni. Dél-Korea egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sportolója bevallotta, nagy szemekkel nézte Ju Jung kűrjét.Márpedig ha az olimpiai bajnok, olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok Kim Ju Na dicsér valakit, arra érdemes odafigyelni. Dél-Korea egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sportolója bevallotta, nagy szemekkel nézte Ju Jung kűrjét.

„Elképesztő, jobb, mint amilyen én voltam ebben a korban. Az elemeit és a biztos alapjait még tovább tudja fejleszteni, ha vigyáz magára, és elkerüli a sérüléseket” – mondta Kim, aki a helyszínen nézte a bajnokságot (és maga is 12 évesen lett országos bajnok, korrekordja most dőlt meg). Ju Jung pont a dél-koreai sportikon hatására választotta a műkorcsolyát, naponta tucatszámra nézte vissza példaképe vancouveri gyakorlatait.

„Újraírhatja a dél-koreai műkorcsolyázás történetét” – ujjongott a teljesítményt látva a legnagyobb példányszámú dél-koreai napilap, a Csoszun Ilbo.

A Szingapúrban nevelkedett kislány napi nyolc óra edzéssel készül – egyelőre a helyi viadalokra, mivel kora miatt még csak a juniorok nemzetközi mezőnyében sem versenyezhet, sőt, a 2018-as, pjongcsangi téli olimpián sem vehet részt, hiszen nem tölti be addig a 15 éves korhatárt. Először a 2020-as világbajnokságon mutathatja meg magát a legjobbak között.

„Sosem gondoltam, hogy megnyerhetem a bajnokságot, biztos voltam benne, hogy egy idősebb versenyző diadalmaskodik. Igazából annak örültem, hogy tiszta volt a kűröm!” – lelkendezett Ju Jung.

Négy év persze nagy idő, és egyelőre még megjósolni sem lehet, hogy Ju Jungból valóban világklasszis műkorcsolyázó lesz-e. Egy biztos: a tehetsége megvan hozzá.

Ju Jung tizenegy évesen és nyolc hónaposan kápráztatott el mindenkit
Ju Jung tizenegy évesen és nyolc hónaposan kápráztatott el mindenkit
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik