Téli olimpia: Valentin napon mutatkozott be a hóröplabda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.14. 11:46
Szerdán tartotta meg bemutatóját a Pjongcsangban zajló téli olimpián a hóröplabdázás, amely szeretne felkerülni az ötkarikás játékok programjába is. Ha ez sikerül, akkor a röplabdázás lesz az első sportág, amely egyaránt szerepel a téli és a nyári olimpiákon is.

A bemutatót a pjongcsangi olimpiai falu osztrák házánál felépített pályán tartották meg, s olyan neves röplabdázók vettek rajta részt, mint a 2004-ben teremröplabdában olimpiai bajnok brazil Giba, a 2000-ben aranyérmes szerb Vladimir Grbics, vagy a két Ázsia-játékokon is érmes koreai Kim Jon-Csung. A strandröplabdázókat a 2004-ben ötkarikás aranyérmes brazil Emanuel, az ugyancsak olimpiai érmes kínai Hszüe Csen, illetve két osztrák Európa-bajnok, Stefanie Schwaiger és Nikolas Berger képviselte.


Ez a neves versenyzőkből álló csapat tartott nagy sikerű bemutatómérkőzést a „Hóröplabdázás éjszakáján", amelyen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság képviselőin kívül ott volt a Nemzetközi Röplabda-szövetség (FIVB) elnöke, a szerb Alekszandar Boricsics, aki egyben az európai szövetség (CEV) elnöke is.

Maga a hóröplabdázás alapjában véve a strandröplabdához hasonlít – csak a talaj, az öltözet és a szettek hossza más. Idén márciusban rendezik meg a szakág első Európa-bajnokságát is, amelynek az ausztriai Wagrain ad otthont. Ezen a múlt hétvégén, Eplényben, első ízben megrendezett országos bajnokság győztesei – a férfiaknál Bán Viktor és Soós Izsák, a hölgyeknél Győri Panna és Lutter Eszter – képviselik a magyar színeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik