Téli olimpia: túl az első lesiklóedzésen Kékesi Márton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.08. 09:44
Bár a pjongcsangi téli olimpia megnyitóját csak pénteken rendezik, a férfi alpesi sízők csütörtökön már hivatalos edzést tartottak, ami azért fontos, mert aki legalább egy ilyenen nem vesz részt, az nem indulhat el sem a lesikló-versenyen, sem pedig kombinációban.

Az edzésre 85-en neveztek, de csak 81-en indultak el. A négy hiányzó között volt Samsal Dalibor is, ám távollétében sem maradt magyar nélkül a mezőny, mert Kékesi Márton elindult. A mindössze tájékoztató jellegű tréningen a magyar fiú a 80. időeredményt érte el, ráadásul kaput is tévesztett, de ez ilyenkor nem jelent semmit, a legnagyobb menők sem teljes erőbedobással szokták teljesíteni a pályát. Így nem meglepő, hogy a legjobb időt a kanadai Manuel Osbore-Paradis érte el – ő is kihagyott egy kaput, de idejét ilyenkor beszámítják.

A lesiklóversenyt vasárnap, magyar idő szerint éjjel három órakor rendezik, addig azonban még két edzést terveztek be a szervezők.

A lesiklóversenyt vasárnap, magyar idő szerint éjjel három órakor rendezik, addig azonban még két edzést terveztek be a szervezők.

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
ALPESI SÍ, LESIKLÁS, EDZÉS
1. Manuel Osborne-Paradis (kanadai) 1:40.45*
2. Kjetil Jansrud (norvég) +0.31
3. Mauro Caviezel (svájci) +0.45

80. Kékesi Márton (magyar) +13.46*
Samasal Dalibor (magyar) nem állt rajthoz
(*kaput tévesztett)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik