Téli olimpia: Liu Shaolin Sándor nehéz futamba került

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 08:43
Nehéz futamba kapott besorolást a szombati ezerméteres negyeddöntőben Liu Shaolin Sándor a pjongcsangi téli olimpián, ám klasszisunk képes arra, hogy megoldja ezt a feladatot is.

Nem mondhatjuk, hogy könnyű futamba került Liu Shaolin Sándor ezer méteren, hiszen a negyeddöntőben rögtön két nagyágyúval is összeakad szombaton, márpedig az elődöntőbe jutáshoz az első két hely valamelyikén kell végeznie.

Persze, egy olimpiai negyeddöntőben már nincsenek könnyű futamok, és az is igaz, hogy aki az aranyéremért hajt, annak mindenkit le kell győznie…

Talán egyetlen olyan futam van a négyből, melyre illik a gyengébb minősítés, de azért ott sem a futottak még versenyzők lépnek jégre szombaton.

A két négyes és két ötös elődöntős futamban a mi fiunk természetesen az egyik ötösbe kapott besorolást, így egy fokkal még nehezebb a dolga.

Mellette jégre lép két litván, Roberts Zvejnieks és Roberto Pukitis, s bár a sportág sajátosságaiból adódóan ők ketten elvileg összedolgozhatnak, éppen ők azok, akiktől egyáltalán nem kell tartanunk. A futam további két résztvevője annál nagyobb klasszis – egyiküket Vu Ta-csinnek, másikukat Charles Hamelinnek hívják. Egyikük négyszeres világbajnok, másikuk meg háromszoros olimpiai és tízszeres vb-aranyérmes.

Igaz, ha lehet ilyet kijelenteni ebben a sportágban egyáltalán, az mindkettejükről elmondható, hogy leginkább ötszázon villogtak a múltban, szombaton meg, ugye, az ezerméteres küzdelmeket bonyolítják le Pjongcsangban.

Az biztos, hogy Liu Shaolinnak már a rajtnál figyelnie kell és utána is folyamatosan, mivel Hamelin az egyes, Vu Ta-csin a kettes pozícióból indul, míg ő a négyesből. És ami még kalamajkát okozhat, az a kanadai fiú vehemenssége, hiszen ő néha eszement dolgokra képes a jégen, a kínai klasszis ebből a szempontból sokkal nyugodtabb.

Liu Shaolin Sándor is, és amellett, hogy kirobbanó formában van, mentálisan is helytáll, sőt lazán és könnyedén, az elvárásokra egyáltalán nem figyelve teszi a dolgát – és ne feledjük, a szombati első versenynap után ígéretet tett arra, hogy minden távon ott lesz a döntőben. Ebből kettőt – az ezerötszázat és a váltót – már teljesített is…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik