Téli olimpia: Ledeckáék lerántották a leplet Shiffrin léceiről

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.18. 06:37
null
Ledecká a magasba emeli (eredetileg) Shiffrin lécét (Fotó: AFP)
A kétszeres olimpiai bajnok amerikai Mikaela Shiffrin korábbi síléceivel nyerte meg a pjongcsangi téli olimpián a női szuperóriás-műlesiklást a cseh Ester Ledecká.

 

Az idei ötkarikás játékok egyik legnagyobb meglepetését okozó Ledecká edzője, Tomás Bank egy nappal tanítványa sikere után úgy fogalmazott, van náluk teljesen új síléc is, de a versenyt megelőző gyakorlásokon ez bizonyult a leggyorsabbnak.

„Körülbelül tizennyolc hónapja került hozzánk ez a pár síléc, amelyet előtte valóban Shiffrin használt. A szakembereink sokszor bevakszolták, aztán gyakoroltunk, teszteltünk vele sokat, és ez bizonyult a leggyorsabbnak” – mondta Bank az olimpiai falu cseh házánál, ahol a szurkolók vasárnap ünnepelték meg Csehország történetének első, alpesi síben szerzett aranyérmét.

A 22 éves Ledecká – aki hódeszkásként világbajnok – ezzel szemben csendes estét tartott világraszóló sikere után, ugyanis készül a hódeszkások csütörtöki selejtezőjére párhuzamos óriás-műlesiklásban.

A sportoló síléceinek eredetével kapcsolatban azt követően indultak el találgatások, hogy Ledecká a szombati diadala után úgy fogalmazott, reméli, a saját lécein csúszott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik