Téli olimpia: Kjetil Jansrud ott lehet Pekingben is

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.18. 08:48
Kjetil Jansrud alpesi síző szerint van esély arra, hogy ott lesz négy év múlva a pekingi téli olimpián is.  

A 32 éves norvég sportoló azok után nyilatkozott a terveiről, hogy – a számára utolsó pjongcsangi versenyszámban – óriás-műlesiklásban már az első futamban búcsúzott.

„Egyelőre nehéz megmondani, mit hoz a jövő, de ha egészséges leszek, és meg tudom őrizni a jó formámat, nem zárom ki, hogy rajthoz állok négy év múlva is” – jelentette ki Jansrud.

Hozzátette, honfitársa, a 35 éves Aksel Lund Svindal lesiklásban aratott mostani győzelme a példa arra, hogy ennyi idősen is lehet jól teljesíteni.

Megemlítette, három esélye volt az éremszerzésre, és bár a kombinációban ez nem sikerült, a lehetőségeiből kettőt így is megragadott, s elégedetten utazik haza a Dél-Koreából.

„Jól sikerültek a versenyek, közel voltam az aranyhoz is, úgyhogy boldog vagyok. Mosolyogva fogok felszállni a repülőre” – mondta.

A 2014-ben, Szocsiban szuperóriás-műlesiklásban olimpiai bajnok Jansrud Pjongcsangban egy ezüst- (lesiklás) és egy bronzérmet (szuperóriás-műlesiklás) szerzett, így összesen már öt ötkarikás medáliát gyűjtött pályafutása során, ezzel a vonatkozó örökranglista élén utolérte az olasz Alberto Tombát és honfitársát, Lasse Kjust.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik