Téli olimpia: Jó gyorskorcsolyázókat nevelni nagyon kemény munka – Lina

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.22. 15:13
null
Ők együtt nyerték meg! (Fotó: AFP)
Lina, a magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó edzője az M4 Sportnak értékelte a Pjongcsangban megszerzett aranyérmet.

 

„Ádó (ez Liu Shaoang beceneve) is nagyot futott. Mondtam is neki, hogy »Szia, Ádó! Félelmetes, fantasztikus voltál. Tökéletes munkát végeztél!«”

„Shaolin utolsó két köre is fantasztikus volt. Amit elterveztünk, az be is jött. Hosszú volt az idő az első naptól az utolsóig. Hihetetlen, amit elértünk. Az elmúlt években napi 12-14 órákat dolgoztunk, hogy itt lehessenek.”

„Ha jó gyorskorcsolyázókat akarsz nevelni, az nagyon kemény munka. Nekünk négy jó gyorskorcsolyázónk volt, akiket tökéletes fizikai és mentális állapotban kellett tartani akkor is, amikor veszítettek.”

„Shaolin az ötszáz után egy kicsit összetörve ült az öltözőben, mert A-döntőt akart menni, és érmet szeretett volna nyerni. Beszélgettünk öt percet, és mondtam neki, hogy »menjünk neki a következőnek! Nem kell ezen gondolkodni, keménynek kell lenned, mert te vagy a kulcsfigura ebben a váltóban«. Ha mentálisan leeresztesz, akkor a többiek sem tudják, hogy mit kell tenni. Tökéletes munkát végzett négy perc alatt. Elkezdett zenét hallgatni. Fantasztikus, hogy ebből felállt, és nyert mindenkiért.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik