Téli olimpia: a svédek a japánokat is lemosták curlingben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.18. 15:09
Újabb négy férfi curlingmérkőzést rendeztek meg vasárnap, a Pjongcsangban zajló téli olimpián. A svédek továbbra is tartják hibátlan mérlegüket, ezúttal a japánok adták fel már idő előtt a meccset.

Az északiak nyolc end után már 11–4-re vezettek, s ekkor döntöttek úgy az amúgy előkelő, negyedik helyen álló ázsiai csapat tagjai, hogy inkább elejét veszik a további megpróbáltatásoknak (az utolsó endben öt pontot írtak a svédek), és inkább véget vetnek a találkozónak.

A norvégok is alaposan megkeserítették az Egyesült Államok életét, ott a kilencedik end után, három pontos európai előny után adták fel az amerikaiak.

A másik két meccs viszont szoros volt, mindkettőben 5–5 volt az állás a végjáték során. A dánok a nyolcadik endben három pontot is szereztek, de a koreaiak előbb szépítettek, majd egyenlítettek. Az extra endben azonban a dánok már nem engedtek több rablást, egy pontot szerezve megnyerték a mérkőzést.

A britek a kilencedik endben szereztek minimális előnyt, így viszont az olaszok zárhatták volna le a küzdelmet, de csak egyenlíteni tudtak, így itt is következett az extra end. Ezt viszont a britek használták ki és nyerték meg a találkozót.

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
CURLING, FÉRFIAK
Svédország–Japán 11–4
Norvégia–Egyesült Államok 8–5
Dánia–Dél-Korea 9–8
Olaszország–Nagy-Britannia 6–7 (extra end)

Az állás:
1. Svédország 6 győzelem (6 mérkőzés)
2. Svájc 4 (6)
Kanada 4 (6)
4. Japán 3 (6)
Nagy-Britannia 3 (6)
Norvégia 3 (6)
7. Dánia 2 (6)
Egyesült Államok 2 (6)
Olaszország 2 (6)
10. Dél-Korea 1 (6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik