Téli olimpia: a norvégok új éremátadót akarnak a doppingoló orosz miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.20. 10:47
Hétfőn érkezett a hír, hogy a téli olimpián most debütáló curling vegyes párosok küzdelmében bronzérmet szerző orosz páros férfi tagja, Alekszandr Kruselnyickij szervezetében a 2016 óta tiltólistás meldoniumot mutatott ki egy ellenőrzés, vagyis doppingoláson kapták. A bronzmeccset elvesztő norvég páros máris jelezte: még az olimpiai játékok ideje alatt szeretne új díjátadót, ahol ők is átvehetik érmeiket.

Amellett, hogy általános értetlenség fogadta az orosz curlinges doppingolását – mégis milyen teljesítményfokozó lehet hasznos ebben a sportágban? –, a bronzmérkőzést elvesztő norvég páros már jelezte, amennyiben lezárul Kruselnyickij ügye a pjongcsangi játékok alatt, ők is szeretnék közönség előtt hivatalosan az olimpián átvenni érmüket.

„Az első érzésünk a düh volt, hiszen végig küzdöttük magunkat az olimpián, hogy megvalósítsuk a célunkat és érmet szerezzünk – végül negyedikek lettünk. De tudva azt, hogy csalással győztek le minket, szörnyű érzés. Ha bűnösnek találják, akkor megloptak minket, hiszen nem élhetjük át, hogy a stadionban vehessük át az érmünket és dobogóra állhassunk. Nyilván bűnössége bizonyításáig ő is ártatlan, de ha kiderül, hogy nem az, akkor szeretnénk az olimpia idején mi is a stadionban átvenni a bronzérmünket” – fogalmazott Magnus Nedregotten, a 4. helyen végző norvég vegyes páros férfi tágja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik