Téli olimpia: a magyar hősőkről írt a világsajtó is – lapszemle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.23. 10:05
A világsajtót is bejárta a hír, hogy csütörtökön a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összetételű rövid pályás gyorskorcsolyacsapat szenzációs versenyzéssel megnyerte az 5000 méteres váltó fináléját.

A BBC természetesen azt emelete ki a történelmi siker mellékszálaként, hogy Liu Shaolin Sándort elsőként barátnője, a brit Elise Christie köszöntötte, aki nagyon szerencsétlen volt Pjongcsangban, mert két számban bukott, a harmadikban meg kizárták.BBC természetesen azt emelete ki a történelmi siker mellékszálaként, hogy Liu Shaolin Sándort elsőként barátnője, a brit Elise Christie köszöntötte, aki nagyon szerencsétlen volt Pjongcsangban, mert két számban bukott, a harmadikban meg kizárták.

A holland Telegraaf cikkének címe szerint a magyarok az aranyéremig rohantak.

 

A L'Équipe egy tárgyszerű címmel jelezte a magyar váltóaranyat.

 

A lengyel PolskieRadio.pl portál történelmi magyar sikerről ír, és nem csupán azt említette meg, hogy ez az első magyar aranyérem a téli olimpiák történetében, de azt is, hogy 1980 óta először szerzett érmet a küldöttségünk.

 

A HRT, azaz a horvát közszolgálati média oldalán ugyan fotóként egy illusztráció szerepel, de a cím a magyar sikert harsogja. „Magyarország, amely soha nem végzett még az első helyen, aranyat nyert. A versenyen mind a négy csapat egyenrangú volt, míg a dél-koreai váltó tagja el nem esett. A magyarok fokozatosan növelték a tempójukat, és a hajrában átvették a vezetést” – olvasható.

 

A szlovák Pravda szerint Liu Shaolin Sándor személyében új hős született, a portál külön kiemelte, hogy ő és öccse, Liu Shaoang kínai apa és magyar anya gyermekeként már Budapesten született.

 

A Ceské Noviny ugyanerre hegyezte ki írását, jelezve, hogy a Liu testvérek segítették történelmi aranyhoz Magyarországot, de ehhez az is kellett, hogy édesapjuk révén a rövid pályás gyorskorcsolya Mekkájában, Kínában is készülhessenek korábban.

 

A szlovén Zurnal24.si azt emelte ki, hogy az első magyar téli arany 176 nyári olimpiai bajnoki cím után érkezett el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik