Speciális olimpia: már 8 aranynál jár a magyar delegáció

Vágólapra másolva!
2017.03.22. 00:09
A gyorskorcsolyázók újabb érmekkel hívták fel magukra a figyelmet a grazi jégcsarnokban a 2017-es téli speciális olimpián. 111 méteren Surnyák Viktória, 777 méteren Péter Dávid és Hocza Róbert nyerte meg saját kategóriájának versenyét, míg Mayer Barbara ugyancsak a 777 m-es távon lett harmadik. A lelátón szurkolt a magyar short trackeseknek az olimpiai bajnok Hunyady Emese is, ő kísérte delegációnkat az ünnepélyes megnyitó során is.

 


Az alpesi sízőknél óriásműlesiklásban kedden Szanyi Petra kezdte meg az éremgyűjtést, mégpedig a legfényesebb színűvel. Molnár Sándor szakágvezető tanítványa nyugodtan, körültekintően versenyzett, ahogy a fiúknál ugyanebben a számban Árok Csaba és Csernai Tibor is. Mindketten bronzéremnek örülhettek saját kategóriájukban a schladmingi pályán.

Ramsauban, a hófutók 200 méteres döntőjében a már olvadó hóban Vígh Barbara ezüst, Rácz Dorottya bronzérmes lett, Kurucz Tamás pedig a 4. helyen végzett. Hófutóink eddig már minden színű éremből szereztek egyet-egyet Ausztriában.

Padlóhoki-válogatottunk áldozata délelőtt Jamaica volt a csoportkörben, este pedig a nagy ellenfél Kanada. Az aranyéremre hajtó magyar csapat 7-0-ra szinte lemosta a pályáról a karibi térség együttesét, a kanadaiak ellen pedig ismét parázs csatát vívott. Koncentráltan, taktikusan játszottak a fiúk, akik végül 3–1-re nyertek és elszántan várják következő mérkőzésüket is, egyre közelebb jutva ezzel céljuk eléréséhez.

A magyar padlóhoki-válogatott eddig már négy Speciális Olimpiát nyert. Ráadásul csapatunk, a legjobb képességűek között, az 1-es divízióban tudott mindig diadalmaskodni.

A magyar delegációnak három versenynap után összesen 8 arany, 1 ezüst és 5 bronzérme van. Az ausztriai világjátékok eseményei március 24-ig tartanak.

A speciális olimpiai mozgalom története 1968-ig nyúlik vissza, ebben az évben alapította meg az anyaszervezetet az Egyesült Államok 35. elnöke, John Fitzgerald Kennedy húga, Eunice Kennedy Shriver.

A sportesemény az értelmi fogyatékossággal élők és a halmozottan sérült emberek világjátéka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik