Sífutás: visszavonult a norvégok kétszeres olimpiai bajnoka

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.12. 14:38
A kétszeres olimpiai bajnok sífutó, Petter Northug sérülései után már nem tudta visszanyerni azt a formát, amellyel a világ élmezőnyébe tartozhatna, ezért 32 évesen úgy döntött, visszavonul az élsporttól.

„Volt egy kis álmom gyermekként, hogy jó síző leszek. Büszke vagyok arra, hogy ezt elértem. Hosszú éveken át a sífutás volt az életem, ezért nehéz volt meghozni ezt a döntést” – mondta könnyeivel küzdve szerdai sajtótájékoztatóján a sportoló.

A norvég sífutó azzal indokolta döntését, hogy sérülései után már nem tudta visszanyerni azt a formáját, amellyel a világ élmezőnyéhez tartozna.„Volt egy kis álmom gyermekként, hogy jó síző leszek. Büszke vagyok arra, hogy ezt elértem. Hosszú éveken át a sífutás volt az életem, ezért nehéz volt meghozni ezt a döntést” – mondta könnyeivel küzdve szerdai sajtótájékoztatóján a sportoló.

A norvég sífutó azzal indokolta döntését, hogy sérülései után már nem tudta visszanyerni azt a formáját, amellyel a világ élmezőnyéhez tartozna.

Northug 2010-ben a vancouveri téli játékokon a klasszikus stílusú 50 kilométeren és csapat sprintben győzött, emellett még nyert egy ezüst- és egy bronzérmet is a kanadai városban. Pályafutása során 13 világbajnoki aranyérmet gyűjtött. Northug az idei, pjongcshangi olimpián nem indult, mivel betegsége miatt nem tudta beverekedni magát hazája válogatottjába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik