Rp. gyorskori: Egymás mögött mentünk – Liu Shaolin Sándor a balesetről

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.06.13. 07:09
null
Liu Shaolin Sándor szerint szabályosan közlekedtek (Fotó: Micheller Szilvia)
Ahogy arról beszámoltunk, kerékpáros edzés közben bukott négy short trackes a 26-os busz miatt szerdán a Margitszigeten, az eset kapcsán azóta eljárás indult. 

 

Szerencsére leginkább csak ijedtséget okozott a baleset, amelyet a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott négy tagja szenvedett el szerdán a Margitszigeten: Liu Shaolin Sándor, Krueger Cole, Oláh Bence és Jászapáti Petra kerékpáros edzést tartott, amikor a velük szemben közlekedő 26-os busz előzésbe kezdett, leszorítva a sportolókat az útról.

Az olimpiai keret tagjai egymásra zuhantak az út szélén, kerékpárjaik használhatatlanná váltak, Liu Shaolin és Jászapáti nem sokkal az eset után már a Sportkórházban esett át vizsgálaton: előbbinek a bal csuklója, utóbbinak a bal kézfeje nézett ki csúnyán. Szerencsére a röntgen egyikőjüknél sem mutatott ki törést.

Az eset kapcsán a BKV Zrt. közleményt adott ki, rögzítve: „Társaságunk fontosnak tartja megjegyezni, hogy jelenlegi ismereteink szerint a járművezető valószínűleg hibázott, ugyanakkor a sportolók szabálytalanul, egymás mellett haladva közlekedtek a kerékpárokkal. Az esettel kapcsolatban hatósági vizsgálat van folyamatban, amely tisztázni fogja a baleset pontos körülményeit és a résztvevők felelősségét.”

A közlekedési vállalat közleményére az érintettek nem reagáltak – úgy tudjuk, hogy a sportolók egymás mögött haladtak és nem egymás mellett, már csak azért is, mert éppen iramot mentek, azt meg ebben a formában célszerű, hiszen így az első kivételével a többiek szélárnyékban haladhatnak.

A sportolók továbbra sem kívánnak beszélni erről, ugyanis még hivatalos eljárás vár rájuk, Liu Shaolin Sándor viszont az RTL kamerája előtt csütörtökön mégiscsak reagált a közleményre: „Mi egymás mögött és nem nem egymás mellett mentünk. Az utolsó pillanatban kerültünk csak egymás mellé, mert nem egymáson akartunk átesni, hanem Petra próbált kikerülni engem – de már nem tudott, mert ott volt a busz, ezért csapódott neki.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik