Rp. gyorskori: egyelőre nincs döntés Burján fegyelmi ügyében

Vágólapra másolva!
2020.01.03. 22:31
Pénteken délután meghallgatták Burján Csabát az ellene indított fegyelmi ügyben, de egyelőre nem született határozat, csak néhány napon belül várható döntés.

Egy hónappal ezelőtt tört ki a botrány: Burján Csaba a kínaiakat sértő megjegyzést posztolt az Instagram-oldalán – az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó elmondása szerint azt kívánta érzékeltetni, hogy a sanghaji világkupaversenyre utazva milyen sokan voltak a helyi repülőtéren. Hogy mindezt igen szerencsétlenül tette, ő maga is elismerte, majd bocsánatot kért edzőjétől és a kínai emberektől is.Burján Csaba a kínaiakat sértő megjegyzést posztolt az Instagram-oldalán – az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó elmondása szerint azt kívánta érzékeltetni, hogy a sanghaji világkupaversenyre utazva milyen sokan voltak a helyi repülőtéren. Hogy mindezt igen szerencsétlenül tette, ő maga is elismerte, majd bocsánatot kért edzőjétől és a kínai emberektől is.

Az eset után rögtön lemondott a válogatott kínai vezetőedzője, Csang Csing Lina, ám lemondását a magyar szövetség (MOKSZ) elnöksége nem fogadta el. A tréner jelenleg is segíti a csapatot, ám ebben az ügyben még nem született döntés.

Ahogy nincs ítélet Burján fegyelmi ügyében sem, merthogy a MOKSZ elnöksége Bánhidi Ákos csapatvezető javaslatára fegyelmi eljárást kezdeményezett a versenyző ellen – a grémium pénteken délután ült össze. Természetesen meghallgatták a sportolót is, ám a fegyelmi vétsége kapcsán határozat nem született, de néhány napon belül várható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik