Rp gyorskorcsolya-vk: Liu Shaolint kizárták 1000 méteren

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.10.06. 20:17
Magyar szempontból egyéniben kizárólag Liu Shaoang, míg a váltók közül a férfiaké vette sikerrel a pénteki selejtezőket a rövid pályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának második állomásán, a hollandiai Dordrechtben.

Az 1000 méteres táv kétfordulós selejtezőjéből kizárólag a szám vk-címvédője, Liu Shaoang jutott túl a magyarok közül. A junior-világbajnoknak szüksége is volt a jó szereplésre, mert egy hete, Budapesten éppen egy kilométeren csúszott ki és zárt emiatt kvótán kívüli helyen. Ezúttal bátyja, az 500 méter tavalyi világbajnoka, Liu Shaolin Sándor kizárás miatt, míg Burján Csaba futamutolsóként búcsúzott a második körben.

A nőknél a hollandiai versenyen Jászapáti Petra és Keszler Andrea mellett Kónya Zsófia kapott lehetőséget a középső távon, de a váltás nem jött be, ugyanis ő sem jutott túl a selejtezőn, ahogy a magyar fővárosban Bácskai Sára Luca sem. Ezúttal viszont előbbi kettő sem "élte túl" a kvalifikációt, mindketten a második fordulóban estek ki.

A váltóknál az első körből mind a férfiak, mind nők továbbjutottak, viszont a másodikból már csak előbbi – a viadal honlapja szerint.

Szombaton az 500 és 1500 méter döntőit, továbbá a staféták elődöntőit rendezik.

A négy állomásból álló vk végén 500 és 1000 méteren 32-en, míg 1500-on 36-an jutnak olimpiai kvótához a jövő februári pjongcsangi játékokra, továbbá nemenként a legjobb nyolc staféta szerez indulási jogot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik