Rp. gyorskorcsolya Eb: megvan az egyéni távokon induló csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.10. 15:56
Csütörtök délután végre kiderült, kik is léphetnek jégre az egyéni távokon a rövid pályás gyorskorcsolyázók dordrechti kontinensviadalán.

Mindig az előző évi Európa-bajnokság eredményei döntenek arról, hogy az egyéni távokon egy-egy ország hány versenyzőjét küldheti harcba: tekintve, hogy a tavalyi kontinensviadal számunkra csak a pjongcsamgi olimpia főpróbája volt, s így például az egyéni számokban a két testvér, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang el sem indult, idén csak két férfiversenyzőnk léphet jégre Dordrechtben az egyéni távokon. A hölgyeknél viszont Bácskai Sára Luca tavalyi, összetett versenyben megszerzett hetedik helye három magyar női short trackes szereplését „engedélyezi”.Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang el sem indult, idén csak két férfiversenyzőnk léphet jégre Dordrechtben az egyéni távokon. A hölgyeknél viszont Bácskai Sára Luca tavalyi, összetett versenyben megszerzett hetedik helye három magyar női short trackes szereplését „engedélyezi”.

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca és Somogyi Barbara – ez az egyéni számokban induló magyar versenyzők listája. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy Liu Shaolin Sándor a hétfői sérülése után egészen jó állapotban van, így természetesen vállalja a részvételt” – nyilatkozta Bánhidi Ákos, a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzője és menedzsere.

Az Európa-bajnokság pénteki napján az előfutamokra kerül sor mind a három egyéni számban, vagyis 500, 1000 és 1500 méteren, aztán szombaton és vasárnap jönnek a döntők – szombaton 500 és 1500 méteren, vasárnap 1000 méteren és a váltóversenyeken avatnak Európa-bajnokokat Dordrechtben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik