Rp. gyorskori: a koronavírus miatt nem lesz március közepén Szöulban vb

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.26. 09:27
null
A koronavírus miatt márciusban Szöulban nem állnak rajthoz a világ legjobb gyorskorcsolyázói (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) bejelentette, a koronavírus terjedése miatt biztosan nem Szöulban rendezik meg március 13. és 15. között a rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságot.

 

A szervezet honlapja azt írja: a járvány miatt a városi hatóságok elrendelték a Mokdong Jégcsarnok bezárását, így ott nem lehet megrendezni a vb-t.

Az ISU az idő rövidsége miatt nem biztos abban, hogy a viadalt más városban meg tudják tartani, így az idei világbajnokság sorsa bizonytalan.

„Várható volt, hogy ilyen döntést hoz az ISU, ez volt a logikus, más kérdés, hogy mindenki jobban örült volna, ha hamarabb megszületik – mondta a Nemzeti Sportnak Bánhidi Ákos, a short track válogatott edzője és menedzsere. – Versenyzőink fegyelmezetten fogadták és elfogadták a döntést, edzésben maradnak március közepéig. Amennyiben más helyszínt jelöl ki az ISU a világbajnokságnak, mérlegelni fogjuk, hogy azon elinduljunk-e, tekintettel a koronavírus gyors terjedésére.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik