Rp. gyorskorcsolya: 1000-en két női és három férfikvótánk van – Bánhidi Ákos

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.11.28. 17:44
null
Bánhidi Ákos (Fotó: Árvai Károly)
Mint beszámoltunk róla, ezüstérmet szerzett a dordrechti vk-viadalon a magyar vegyes váltó, de ennél fontosabb, hogy megszerezte a pekingi kvótát a csapat. Bánhidi Ákos, a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzője és menedzsere így értékelt.

 

– Ötszáz és ezerötszáz méteren három férfi- és két női kvótát szereztünk – mi a helyzet ezer méteren?
– Ugyanez a felállás: a lányok bebiztosították Dordrechtben a két kvótát ezer méteren, a fiúk sokat javítottak a pozíciójukon. A három kvóta esetünkben már majdnem biztos volt, szenzációs futással arany- és ezüstérmet szereztek Hollandiában. Liu Shaoangról és Krueger John-Henryről hadd mondjam el, hogy már borzasztóan viszketett a tenyerük, érte őket több szerencsétlenség is a világkupa-sorozatban. Persze az, hogy viszketett a tenyerük, egy ilyen nagyon erős mezőnyben nem mindenkinél jelent sokat – két ekkora klasszisnál viszont igen. Le a kalappal előttük, és Liu Shaolin Sándor előtt is, aki Dordrechtben két döntőt futhatott. És ami nagyon fontos: sérülésmentesen vagyunk túl a világkupa-sorozaton, még egy jégre kerülő karkötőt is kibírtunk…

– Kvótát szerzett a vegyes és a férfiváltó is, mindez azt jelenti, hogy hét short trackes utazhat az olimpiára?
– Igen.

– A csapat összetételéről mikor határoznak?
– Hatalmas eredményhalmazt kell kielemeznünk, és a négy világkupaversenyen látottakat átbeszélni, emellett természetesen fontos lesz az is, hogy a felkészülés során ki hogyan áll a lábán, ki hogyan teljesít. Vannak persze megkérdőjelezhetetlen helyek a csapatban, ám szeretnénk kivárni a végsőkig – az eredeti tervek szerint a januári Európa-bajnokság végéig szerettük volna ezt megtenni, ám néhány napja Drezda visszalépett a kontinensviadal megrendezésétől, még nem tudjuk, melyik ország ugrik be helyette.

– A válogatott szerdán már meleg égövi edzőtáborba utazik, bírni fogják a munkát egy ilyen hosszú sorozatterhelés után?
– Amellett, hogy az edzőtáborban elindul ismét az alapozás, rengeteg feladat éppen a regenerálódást hivatott segíteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik